تجربیات کمپین های مطالبه‌گری و حمایتگری در ایران و جهان

ثبت‌ کمپین‌های معروف در زمینه‌ی مطالبه‌گری و عریضه‌نویسی

بازارسال شده از کانال سیاست‌گذاری فناوری اطلاعات

سلسله مراتب کنش سیاستی در حوزه‌ فاوا

گاهی دیدن مشکلات و کاستی ها باعث می شود، حتی کسانی که سابقه مطالعات سیاست پژوهی دارند، رفع این کاستی و مشکلات را ابتدا از طریق طرح و لایحه دنبال کنند. اما قبل از ارائه هر طرح و لایحه ای باید نکاتی که فرد را از ارائه طرح جدید منصرف می کند در نظر داشت:
۱.با وجود خلا های قانونی، متاسفانه در فقدان نگرش علمی به قانونگذاری، تعداد قوانین و مقررات مصوب کشور از حد متعارف بالاتر رفته و جنگل قوانین توصیف گر وضعیت فعلی است.
۲. برای تصویب یک قانون داعمی جدید در مجلس شورای اسلامی باید مراحل زیادی طی شود، البته قوانین بودجه استثناست، اما نوع خاصی از قوانین را می توان و باید در لایحه بودجه گنجاند که ماهیت دولتی و از جنس افزایش درآمد دولت باشد.
۳. یکی از مراحل تصویب مقررات دریافت نظر مراجع دولتی است. حد آخر دریافت نظر مراجع دولتی سوال از وزیر و رئیس جمهور است. اما برای اینکه سوال از وزیر پربارتر شود می توان:

۱. ابتدا از زیرمجموعه ها و نهادهای سطح پایین آنها دعوت کرد که به این سوال پاسخ بدهند که چرا آنچه شما قصد قانون کردنش را دارید آنها خودشان اجرا نمی کنند آیا یک قانون مانع از اجرای مفاد طرح شماست؟

۲. از نهادهای بالادستی آنها مثلا از شورای عالی فضای مجازی بپرسید، آیا مصوبه ای دارند که مفاد طرح شما را به استناد به آن از دولت بتوان بازخواست کرد؟ اگر خیر چرا چنین سیاستی مصوب نشده و چرا؟

۳. اگر اجرای مفاد طرح شما نیازمند انجام کاری از سوی بخش خصوصی یا عمومی غیر دولتی یا نهادهای ارزشی است ، آنها را هم دعوت کنید و بپرسید چرا آنچه شما و مردمی که شما آنها را نمایندگی می کنید، می خواهید آنها به طور طبیعی و خودکار خودشان انجام نمی دهند؟ اگر موانع حقوقی وجود دارد چیست؟
۴. اگر در طی این مراحل کاری که می خواستید اجرایی نشد، با این اطلاعات یک سوال از وزیر محکم را کلید بزنید.
۵. در سوال از وزیر اگر دیدید وزیر موانع قانونی را عامل عدم اجرای خواسته شما اعلام می کند، به شرطی که در رفع موانع قانونی به شما کمک کند قانع شوید و ارائه طرحی که موانع قانونی را از مسیر خواسته شما حذف می کند را در دستور کار بگذارید. وگرنه یک مهلت چندماهه به وزیر بدهید که خواسته شما را اجرایی کند.

مسلما اگر خود دستگاه ها کاری را اجرایی کنند خیلی بهتر است که با تصویب قانون جدید مکلف به اجرای آن بشوند.

[size=4]مطالبه‌ی جریمه‌ی افراد نژادپرست بعد از شکست انگلستان در یورو 2020[/size]


[justify]بعد از شکست تیم ملی فوتبال انگلستان از ایتالیا در بازی فینال یورو 2020، برخی از هواداران افراطی انگلیسی مطالب نژادپرستانه‌ای را بر علیه بازیکنان رنگین پوست این تیم منتشر کردند. بعد از آن موجی در اعتراض به این رفتارهای نژادپرستانه در جامعه شکل گرفت و سه دختر مسلمان دادخواستی را ثبت کردند که مخاطب آن اتحادیه فوتبال در انگلستان، بوریس جانسون،‌ نخست وزیر انگلستان و اولیور داودن وزیر فرهنگ بریتانیا است. [/justify]
[justify]در این عریضه درخواست شده افرادی که در فضای مجازی و یا غیر مجازی رفتار نژادپرستانه داشته‌اند و اظهارات نژادپرستانه منتشر کرده‌اند برای همیشه از تماشای مسابقات محروم شوند و از ورود آنها به ورزشگاه جلوگیری شود.[/justify]
[justify]این دادخواست آنلاین را تا به حال بیش از یک میلیون و صد هزار نفر امضا کرده‌اند که باعث شده به یکی از پر امضاءترین دادخواست‌های انگلستان تبدیل شود. بر این اساس دولت موظف است به این دادخواست رسیدگی کند و به امضا‌ء‌کنندگان گزارش دهد.[/justify]
لینک این عریضه
از پیج اینستاگرام: @mh_amirhosseini

2 پسندیده