راهکار های تضمین گرفتن از نامزد های انتخابات مجلس در راستای شفافیت

مقدمه
در مقطع کنونی کشور که نیاز به شفافیت در همه عرصه بیش از پیش احساس می شود، انتظار می رود مجلس شورای اسلامی بعنوان مجمع موکلین مردم و پایه گذار قانون در کشور دارای شفافیت در زمینه های مختلف رایج در سطح بین الملل (به منظور پیشگیری از فساد و رانت و نظارت مردم بر نمایندگان خود) باشند. اما شاهد آن بودیم که عده ای از نمایندگان ملت که هر کدام از آن ها در تریبون های رسانه ای مختلف هرکدام به نحوی موافقت خود را با طرح شفافیت آراء نمایندگان اعلام نمودند و در هنگام تصویب طرح تعداد آراء موافق کمتر از تعداد افرادی بود که موافقت خود را قبلا به صورت علنی به رسانه ها اعلام کردند که این اتفاق نشان از این دارد که نمایندگان مردم از این خلا(نبود شفافیت آراء)استفاده سوء کرده اند.

طرح مسئله
اکنون بنظر وقت آن رسیده ما مردم و نخبگان ساز و کار جدیدی تدارک ببینیم که از این به بعد تمامی نامزد های مجلس پیش از انتخابات به صورت داوطلبانه بتوانند در این ساز و کار عضو شوند به طوریکه با قبول عضویت در این ساختار شفاف بودن آن نامزد حتمی باشد.

پیشنهاد نویسنده
پیشنهاد بنده در این زمینه این است که سمن هایی(سازمان های مردم نهاد) در حوزه ی شفافیت فعالیت میکنند مانند اندیشکده شفافیت برای ایران، بعنوان نهاد معتمد و مردمی استاندارد و یا تاییدیه ای طراحی بکنند که نامزد انتخاباتی مجلس انجام کار های ذکر شده در استاندارد اندیشکده شفافیت را بپذیرد.
گرفتن این تضمین می تواند بصورت یک فایل ویدیویی باشد که نامزد در آن اعلام می دارد که «در کمال صحت و سلامت بند های ذکر شده در استاندارد اندیشکده شفافیت برای ایران را می پذیرم و خود را ملزم به انجام آن میدانم»

در صورت راه اندازی چنین روندی عضویت و پذیرش این استاندارد برای نامزد ها یک نوع امتیاز محسوب می شود و مردم می توانند مطالبات خود را در جهت عضویت نامرد ها در این استاندارد انجام دهند برای ایرانی بهتر.

7 پسندیده

راهکار در ایجاد یک کمپینی برای مطالبه شفافیت آراء از کاندیداهای مجلس است.
باید مردم خودشان مطالبه کنند و مواضع کاندیداها رو در قالب های گوناگون علی الخصوص فیلم دریافت کرده و برای کمپین بفرستند.
اینستا، توییتر و تلگرام و بله می تواند بسترهای ایجاد این کمپین مجازی باشه.
بهتر است این کمپین توسط خبرگزاری های قوی مثل فارس که بسترهای لازم رسانه ای رو داره هدایت بشه و تیم های خبرگانی مثل اندیشکده شفافیت برای ایران حامی و مشاور آن باشند.

1 پسندیده

این کاری که میفرمایید خیلی خوبه و امیدواریم دوستانی بیان پای کار تا این اتفاق رقم بخوره.

یه نکته‌ی خیلی مهم؛ نماینده پس از انتخابات ممکنه جواب سلام ما رو هم نده. یعنی کلا بگه کی گفته که با حمایت شما وارد مجلس شدم و بزنه زیر میز. فشار افکار عمومی خیلی در این زمینه مهمه و باید روش کار کرد.

یه راه حل ناقص اینه که در یک بازه مشخص مثلا ۶ ماهه پس از استقرار مجلس تعهد بده برای اصلاح آیین نامه داخلی مجلس در راستای شفافیت تلاش کنه.

2 پسندیده

اون نکته ی آخر شما خیلی جالب بود.
درباره عملی بودن و شدن ایده شاید اقای علیزاده بهتر بتونن اظهار نظر کنند. @Alizade

1 پسندیده

دفعه ی قبل هم که این طرح به صحن علنی رفت قبلش 170 نماینده به کمپین شفافیت پیوسته بودن. این نشون میده این حرکت نمیتونه تضمینی باشه که فرد بعد از انتخاب شدن در مجلس به اون طرح رای بده.
من بحثم این بود که کاری کنیم که اتفاق دفعه قبل تکرار نشه

2 پسندیده

کلا این احتمال مطرحه که طرف بره مجلس و بعد جواب سلام نده. کمپینی هم که ما راه بندازیم نمیدونم چقدر همه گیر میشه که پایگاه رأی ایجاد کنه. مطالبه شفافیت مطالبه نسبتا نخبگانی محسوب میشه.
در هر صورت پیشنهاد شما قابل تامله ولی اشکال فوق رو داره و باید حلش کرد.

1 پسندیده

برای همه گیر شدن از سمت نماینده ها میتونیم با نماینده هایی که این دوره حمایت جدی کردن از طرح شفافیت صحبت کنیم برای پیوستن به کمپین برای شروع.
درسته مطالبه نسبتا نخبگانیه ولی باید با استفاده از رسانه ها مردمیش کرد
کافیه پایه های کمپین رو محکم کنیم با پیوستن و رسانه ای کردن توسط چندین نماینده