نشست‌های سیاست گذاری عمومی با رویکرد رفتاری

از درس‌های جدید مکتب‌خونه که هم‌اکنون در حال برگزاری و انتشار جلسات جدید است، «نشست‌های سیاست گذاری عمومی با رویکرد رفتاری» است. در معرفی این جلسات که توسط اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاست‌گذاری دانشگاه شریف برگزار می‌شود آمده است:

امروزه از دانش گسترده علوم رفتاری می‌دانیم که انسان در تصمیم‌گیری‌ها و قضاوت‌های خود دارای خطاهای سیستماتیکی است. به‌بیان‌دیگر، می‌دانیم که رفتار انسان در بسیاری از تصمیم‌های مهم زندگی‌اش عقلانی نیست. نرخ فزاینده شیوع چاقی،‌ اعتیاد، جرم و فساد، پس‌انداز ناکافی برای دوران بازنشستگی، اعتمادبه‌نفس بیش‌ازحد میان سیاست‌گذاران، عدم آینده‌نگری کافی،‌ تمایل رأی‌دهندگان به انتخاب سیاست‌گذاران پوپولیست و ملی‌گرا و … از نمونه‌های تأثیر این خطاها در انتخاب افراد است که به یک ناظر بیرونی (یک محقق یا یک سیاست‌گذار) امکان می‌دهد تا رفتار انسان را پیش‌بینی کند.
هدف سلسله جلسات تخصصی سیاست گذاری عمومی با رویکرد رفتاری (Behavioural Public Policy) در ابتدا واکاوی برخی از جنبه‌های این موضوع است که ذهن انسان چگونه اغلب اوقات در قضاوت‌ها و تصمیم‌گیری‌هایش دچار خطا می‌شود. هدف دوم بررسی دلالت‌های سیاست‌گذاری این خطاها در حوزه‌هایی همچون مبارزه با فقر، آموزش، توسعه اقتصادی، مبارزه با جرم و فساد، سلامت و بهداشت عمومی، مصرف انرژی و محیط‌زیست، قانون‌گذاری و تنظیم‌گری و … است.
این جلسات توسط اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاست‌گذاری دانشگاه صنعتی شریف با همکاری برخی از دانش‌پژوهان این حوزه و همچنین دانش‌آموختگان دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود و مخاطب آن اساتید و پژوهشگران و علاقه‌مندان به این حوزه است.

برای مشاهده‌ی محتوای این دوره به پیوند زیر مراجعه فرمایید:

https://maktabkhooneh.org/course/315/

2 پسندیده

خیلی موضوع جذابی است علوم رفتاری
نوبل اقتصاد امسال هم به Richard Thaler به خاطر کار در همین مورد(اقتصاد رفتاری) اهدا شد:
http://donya-e-eqtesad.com/بخش-خبر-64/3297493-برای-رفتارشناس-اقتصادی

به نظرم جای کار دارد ما رویکرد رفتاری به شفافیت را در مردم و مسئولین بررسی کنیم
موضوعی جذاب و جدید در شفافیت: پیوند روان شناسی و شفافیت در «شفافیت رفتاری» یا «ابعاد رفتاری شفافیت»

1 پسندیده

:large_blue_diamond:کارگاه استفاده از اقتصاد رفتاری در سیاستگذاری عمومی
:mortar_board:مدرس: دکتر نرگس حاجی ملادرویش، دکترای اقتصاد از دانشگاه Leicester انگلستان
:date: زمان: سه‌شنبه 10 دی 1396
:office:دانشگاه صنعتی شریف

1 پسندیده