پروژه ملی GNAF، بسترساز تحقق دولت الکترونیکی

[justify]GNAF امکان بررسی و صحت‌سنجی یک نشانی فیزیکی به همراه موقعیت و مختصات جغرافیایی آن را در کشور مقدور می‌سازد. همچنین به واسطه ایجاد و راه‌اندازی پایگاه ملی GNAF امکان تعیین موقعیت دقیق نشانی‌های فیزیکی حاصل خواهد شد.[/justify]

[center]image[/center]

پروژه ملی GNAF، بسترساز تحقق دولت الکترونیک

[justify]GNAF امکان بررسی و صحت سنجی یک نشانی فیزیکی به همراه موقعیت و مختصات جغرافیایی آن را در کشور مقدور می سازد. هر نشانی که در GNAF ایجاد شده، بین چند نشانی همسان در برابر مجموعه داده مکانی مربوطه مقایسه می شود تا بدین ترتیب یک قطعه ملکی، معابر و یا موقعیت مکانی آن نقطه و وجود یا عدم وجود صحت سنجی و راست آزمایی گردد و همچنین کیفیت نشانی آن سنجیده می شود.[/justify]

در خصوص اهمیت جی نف

[justify]کسب و کار مبتنی بر داده های مکان محور ناظر بر عرضه اطلاعات اماکن و املاک به طیف گسترده ای از متقاضیان است. داده هایی که از طرق گوناگون از جمله پیمایش(ممیزی) گردآوری ضمنی، داده کاوی و نظایر آنها گردآوری، طبقه بندی، پالایش و پردازش می شود و متناسب با نیاز متقاضیان گروه بندی و عرضه می گردد.[/justify]

ماموریت هایی که در انجام این طرح تعریف شده است:
۱-ایجاد پایگاه داده های مکانی با اعتماد پذیری بالا
۲-ارائه خدمات مربوط به نشانی استاندارد مکانی ملی
۳-تامین زیر ساخت دادهای-جغرافیایی برای خدمت رسانی در امور مربوط به اماکن و املاک شهری و روستایی –تبصره ۲ ماده ۱۲ آیین نامه GNAF
۴-تبادل الکترونیکی استعلام های مربوط به اماکن و املاک به منظور حسن اجرای مفاد تبصره مذکور

پیش نیازها، الزامات و مفروضات پروژه

[justify]قانون الزام اختصاص شماره ملی و کدپستی ۱۰ رقمی به کلیه اتباع ایرانی مصوب ۱۳۷۶، ماده ۴ قانون مدیریت خدمات کشور، آیین نامه توسعه دولت الکترونیک مصوب شورای عالی فناوری اطلاعات در تاریخ ۱۳۹۳، آیین نامه اجرایی طرح نشانی استاندارد مکانی ملی (GNAF) مصوب شورای عالی فناوری اطلاعات.[/justify]

https://www.isna.ir/news/96031507902/

2 پسندیده

اگر جزئیات بیشتر یا سایت رسمی این پروژه را پیدا کردین، به اشتراک بگذارید.

ممنون

1 پسندیده

میتونه به این سایت مرتبط باشه:

image

http://data.gov.ir/

1 پسندیده

با سلام.

  • بابت جزئیات بیشتر، فکر می کنم این لینک از تسنیم در کنار لینک ایسنا، هم خوب توضیح داده و هم پیشگامتر هست: (البته یه جاهایی هم متنها همپوشانی دارن)
    https://www.tasnimnews.com/fa/news/1395/07/17/1207435/
    مخصوصا این بخشش مد نظرم بود که گفته: شورای اجرایی فناوری اطلاعات در ششمین جلسه خود مربوط به تاریخ 1393/6/11 مصوبه ای در راستای راه اندازی پایگاه نظام ملی آدرس‌گذاری مکان محور کشور (G-NAF) داشت که به امضای حسن روحانی –رئیس جمهور- رسیده است.
    این که این پروژه که به شرکت پست واگذار شده، از سال 93 اتفاق افتاده ولی خب هنوز چیزی پیدا نکردم که بگه اقدام اجرایی آنچنانی انجام شده باشه یا از این شروع به کار آزمایشی در تهران و برخی شهرها گزارش اقدامات داده باشه.

  • سایت رسمی هم که ندیدم. یعنی به اسم مثلا پروژه بین المللی g-naf چیزی نداریم ظاهرا. مگر همون که اولین بار تو استرالیا به راه افتاده رو به عنوان سایت رسمی این پروژه در نظر بگیریم که میشه این:
    G-NAF | PSMA Australia
    تقریبا میشه گفت تمام توضیحات مرجع رو داره. (به بخش های about و blog این سایت سر بزنید)
    یه بخش جالب هم داره که اسمشو live g-naf گذاشتن و آخرین آمار و کدها رو (با عضویت در سایت) در اختیار کاربر میگذاره. در حال حاضر، اطلاعات سه چهار ماه اخیر رو در اختیار قرار میدن.
    به علاوه چهارتا لینک جالب پایین صفحه البته.

تو آمریکا هم که پروژه TIGER پیشگام بوده و هنوز هم براش سالگرد میگیرن و به روز رسانی هم میشه انگار. اونجا هم مثل ایران، دست شرکت پست نبوده بلکه دست مرکز آمارشون بوده اولین بار. (سایتش رو متاسفانه نشد باز کنم.)

  • اینطور که من برداشت کردم، ما دست پست دادیمش چون بیشتر امکانات آدرس و پست و … مد نظرمون بود تو کشور و سرو سامون دادن به مقوله «آدرس». برخلاف جاهای دیگه که قضیه فرق داشته و استرالیا بیشتر نقشه ها رو دخیل در «اقتصاد» می‌دیده (همونطور که تو شعار سایتشون هم میشه دید) و آمریکا هم «مدیریت شهری».
    (و مشخصه که این برداشتم لزوماً درست نیست.)

  • تو web of science هم یه سری زدم که ببینم آخرین مقاله های g-naf اونجا چطورن.
    فکر می کنم بیشتر اونهایی که دیدم تو سه تا فاز بودن. اول، حوزه بررسی توثیق این پروژه. و دوم، حوزه ابداع روش های کدگذاری.و سوم، حوزه تاثیر جی-نف تو حوزه های دیگه خارج از فاز جغرافیایی.(مثلا تو حوزه حقوق، اقتصاد، سلامت، و …)
    تو فاز اول دارند می سنجند که آیا استفاده از ابزارهای تمام الکترونیکی و (تقریبا) عدم پیگیری پروژه تو فضای فیزیکی و با روشهای قدیمی، آیا ضریب خطای کار رو بالا برده یا خیر. (که انگار برده! و برخی داده ها با فضای واقعی یکسانی ندارند اونطور که از بعضی چکیده ها فهمیدم. اگر درست دیده باشم.)
    تو فاز دوم دارند روش های دیگه ای برای کدگذاشتن پیدا می کنند که این ضریب خطا رو پایین بیاره. یا اینکه دارن روشی مناسب کار یا مکان خودشون پیشنهاد میدن که کدوم برای فضا/زمان/موضوع/کشور خودشون مناسب تره.
    تو فاز سوم هم دارند داده ها رو با داده های باز دیگه می سنجن و همسان می کنن. مثلا تاثیر ژئوکدینگ بر ارتقای خدمات سلامت. و از این دست.

فعلا اینها دم دست بود.
ببخشید طولانی شد.

2 پسندیده