قراردادهای مشکوک در سامانه شفافیت قراردادها

سامانه‌ی شفافیت قراردادهای کل کشور با مشارکت شفافیت برای ایران در فاز آزمایشی کار خود را آغاز کرد. با گذشت چند روز از این رونمایی این سامانه در برنامه پایش قرارادادهای مشکوک در سامانه مورد سوال قرار گرفته است. در اینجا به گردآوری این مصادیق می‌پردازیم.

1 پسندیده

لینک مربوطه


الحمدالله بعد از این پست اقای جرجندی شرکت آشنا ایمن مجبور به پاسخگویی شد:

شفافیت در ارائه اطلاعات خوب است، اما صحت اطلاعات اولویت دارد!

همان طور که در جریان هستید، ماده‌ی ۲ از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات (مصوب ۱۳۸۸) بیان می‌دارد که «هر شخص ایرانی حق دسترسی به اطلاعات عمومی [اطلاعات غیرشخصی] را دارد در همین راستا «پایگاه اطلاعات قراردادهای کشور» (به آدرس cdb.mporg.ir ایجاد شد که اطلاعات قراردادی کشور را منتشر می نماید، از سوی دیگر سایتی با عنوان شفافیت قراردادها به آدرس Cdb.tp4.ir ظاهرا با ویرایش و تکمیل اطلاعات موجود در سایت اصلی اقدام به انتشار این اطلاعات می نماید.

اما متاسفانه سایتهای فوق مرتکب یک اشتباه فاحش شده و اقدام به انتشار اطلاعات غلط در خصوص یک قرارداد آموزشی میان شرکت آشنا ایمن و سازمان فناوری اطلاعات ایران کرده اند، که بازنشر این اطلاعات غلط در رسانه های مختلف موجب تشویش اذهان عمومی و تخریب وجه شرکت آشنا ایمن گردیده است. لذا این شرکت با انتشار این بیانیه، اطلاعات مذکور را تکذیب نموده و اطلاعات صحیح را با ارائه شواهد و مدارک ذیل به اطلاع عموم مردم می رساند.

اطلاعات مندرج در سایت های فوق در خصوص قرارداد مذکور به شرح ذیل است.

همان طور که از اطلاعات منتشر شده برداشت می شود، ظاهرا قرارداد مذکور بابت یک دوره 3 روزه و به مبلغ 158 میلیون تومان منعقد شده است که ممکن است شائبه تبانی و فساد را در ذهن افراد ایجاد نماید. اما واقعیت چیست؟

قرارداد مذکور میان شرکت آشنا ایمن (نه آقای مهندس خوانی) و سازمان فناوری اطلاعات بمنظور برگزاری 12 دوره آموزشی دو روزه و ارتقای سطح دانش متخصصین بومی و شرکتهای خصوصی حاضر در شهرستانها در سطح 12 استان کشور برای مدت یک سال (نه 3 روز) منعقد گردیده بود. مطابق با مفاد قرارداد، کلیه هزینه های رفت و آمد (بلیط هواپیما از تهران تا شهرستانها)، غذا و اقامت مدرس و نمایندگان کارفرما و همچنین هزینه های مربوط به تامین محل برگزاری دوره ها، جزوات و پک های دانشجویان (برای حداقل 30 نفر در هر استان)، پذیرایی، فیلم برداری، تدارکات و گواهینامه برعهده شرکت آشنا ایمن است. این موارد در عکس های ذیل که از قرارداد مذکور گرفته شده است، مشخص می باشد.

همچنین عکس های متعلق به هر یک از دوره های دوازدهگانه برگزار شده در 12 استان، به همراه تاریخ برگزاری آنها در ادامه مشاهده می شود.

حال با یک حساب ساده، هزینه تمام شده این پروژه به راحتی قابل تخمین می باشد که در عمل با توجه افزایش قیمتها از ابتدای سال 97 در کشور، نه تنها سود اندک در نظر گرفته شده برای این پروژه محقق نشد بلکه قرارداد با ضرر مستقیم همراه بود.

در این شرایط، انتشار چنین اطلاعات غلطی که احتمالا به دلیل عدم دقت کافی در ورود داده ها صورت گرفته است، ممکن است اعتبار و جایگاه افراد و شرکتها را با مخاطرات بزرگ روبرو نماید و از طرفی دستمایه سوء استفاده فرصت طلبان دارای سوء نیت گردد. لذا انتظار می رود انتشاردهندگان این اطلاعات اشتباه، سریعا نسبت به تصحیح داده های مذکور و جبران خسارات وارده مبادرت ورزند. خاطرنشان می کند که شرکت آشنایمن به عنوان قدیمی ترین شرکت تخصصی امنیت فناوری اطلاعات در کشور که به صورت کاملا خصوصی اداره می شود، بدون هیچ گونه وابستگی به هیچ ارگان و سازمان دولتی، همواره به عنوان یک دانشگاه واقعی برای پرورش نیروی متخصص و با تجربه عمل نموده و سابقه ای درخشان از اجرای پروژه های محوری و مهم کشوری را در رزومه فعالیت 16 ساله خود دارد.

قرارداد مشکوک شرکت ملی پالایش، پخش فرآورده‌های نفتی ایران با شرکت پسر شجاع

لینک قرارداد در سامانه شفافیت قراردادها

2 پسندیده