روش‌شناسی شناسایی مصادیق تعارض منافع

از لحاظ روش‌شناسی چطور مصادیق تعارض منافع را در دحوزه‌های مخنلف شناسایی کنیم؟

گزارش کارشناسی شناسایی مصادیق تعارض منافع: راهبردها و راهکارها (چارچوب روش‌شناختی)

:round_pushpin: چرا توسعه روش‌های شناسایی مصادیق تعارض منافع مهم است؟

ماده (5) لایحه نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی دستگاه‌های اجرایی را مکلف به تشکیل هیئت‌های مدیریت تعارض منافع می‌کند. بر اساس بند دوم این ماده «تعیین فهرست مصادیق تعارض منافع در دستگاه متبوع» اولین هدف این هیئت‌ها است. سوال مهم آن است که بدون وجود یک چارچوب شناخته‌شده برای شناسایی مصادیق تعارض منافع چگونه می‌توان فهرست این مصادیق را احصا نمود؟

:round_pushpin:به طور کلی سه رویکرد تحلیل سیستمی، تحلیل شبکه و نظریه بازی‌ها را می‌توان به عنوان رویکردهای روش‌شناختی اصلی شناسایی مصادیق تعارض منافع در سازمان‌ها معرفی کرد. رویکرد تحلیل سیستمی، سازمان را در نظام بزرگ‌تری می‌بیند، برای مثال بیمارستان‌ها به عنوان یکی از زیرسیستم‌های نظام بهداشت و درمان شناخته می‌شوند که برای انجام رسالت خود با مجموعه بزرگی از سازمان‌های دیگر همچون داروخانه‌ها، سازمان‌های بیمه‌ای، تامین‌کنندگان دارو و تجهیزات پزشکی و غیره همکاری می‌کنند.
:round_pushpin:بر اساس تجربیات از یکطرف و ضرورت وجود یک چارچوب روش‌شناختی شناسایی موقعیت‌های تعارض منافع برای استفاده هیئت‌های مدیریت تعارض منافع از طرف دیگر، مرکز توانمندسازی حاکمیت و جامعه گزارش کارشناسی چارچوب شناسایی مصادیق تعارض منافع در سازمان‌ها را منتشر کرده است.

:small_red_triangle_down:
برای مطالعه ادامه متن و دریافت فایل گزارش (28 صفحه) به سایت زیر مراجعه کنید.
https://iran-bssc.ir/research-fields/conflict-of-interests/7263/

چارچوب-روش_شناختی-بررسی-تعارض-منافع-در-دستگاه_ها1.pdf (1.1 مگابایت)

6 پسندیده