گردآوری سخنان رهبر معظم انقلاب پیرامون فساد.
در این پست وبلاگ برخی از صحبتهای ایشان گردآوری شده است:
روایت ولایت - مبارزه با فساد
گردآوری سخنان رهبر معظم انقلاب پیرامون فساد.
در این پست وبلاگ برخی از صحبتهای ایشان گردآوری شده است:
روایت ولایت - مبارزه با فساد
با آغاز مبارزه جدید با فساد اقتصادی و مالی، یقینا زمزمهها و به تدریج فریادها و نعرههای مخالفت با آن بلند خواهد شد.
این مخالفتها عمدتا از سوی کسانی خواهد بود که از این اقدام بزرگ متضرر میشوند و طبیعی است بد دلانی که با سعادت ملت و کشور مخالفند یا ساده دلانی که از القایات آنان تاثیر پذیرفتهاند، با آنان همصدا شوند.
این مخالفتها نباید در عزم راسخ شما تردید بیفکند، به مسئولان خیرخواه در قوای سه گانه بیاموزید که تسامح در مبارزه با فساد به نوعی همدستی با فاسدان و مفسدان است.
اعتماد عمومی به دستگاهها در برخورد با مجرم و متخلف قاطعیت و عدم تزلزل خود را نشان میدهد.
ضربه عدالت باید قاطع ولی در عین حال دقیق و ظریف باشدو متهم کردن بیگناهان یا معامله یکسان میان خیانت و اشتباه با یکسان گرفتن گناهان کوچک با گناهان بزرگ جایز نیست.
مدیران درستکار و صالح و خدمتگزار که بیگمان اکثریت کارگزاران در قوای سه گانه کشور را تشکیل میدهند نباید مورد سوء ظن و در معرض اهانت قرار گیرند و یا احساس ناامنی کنند.
چه نیکو است که تشویق صالحان و خدمتگزاران نیز در کنار مقابله با فساد و مفسد وظیفهای مهم شناخته شود.
آیت الله خامنهای: مردم از دعواهای سیاسی و اختلافات سیاسی و من خوبم و تو بدی خستهاند؛ #مردم این چیزها را دوست نمیدارند. در کشور کارهای زیادی هست که باید انجام بگیرد؛ کارهای زیادی هم انجام گرفته است. مشکلات فراوانی وجود دارد که باید برطرف شود؛ گرههایی هست که باید باز شود. در کشور باید فساد ریشهکن شود؛ تبعیض نباشد؛ به #طبقه_مستضعف و محروم - بخصوص مستضعفینِ بیدست و پا - بهطور ویژه توجه شود؛ اینها وظایف اسلامی ماست. ۸۴/۳/۲۵
بیانات در دیدار مردم
حرف مردم شکایت از فساد و تبعیض است. مردم خیلی از مشکلات را تحمل میکنند اما فساد را نمیپسندند و از تبعیض شکایت دارند.
این شکایت را مسئولین قوای مجریه و قضائیه و مقننه بهطور جد دنبال کنند.
عدالت لازم است؛ باید با فساد مبارزه بشود، با ظلم مبارزه بشود، البته خیلی سخت است. فساد مثل اژدهای هفتسر افسانههاست، یک سرش را که میزنی با شش سر دیگر حرکت میکند، از بین بردنش آسان نیست. برخورد با آن کسانی که منتفع از فساد هستند کار بسیار سختی است ولی از آن کارهایی است که حتماً باید انجام بگیرد.
همهی مدت حکومت امیرالمؤمنین علیهالسلام تقریباً به این مقولهی مهم گذشت و البته تمام هم نشد. برخورد با کارگزاران حکومتیای که در آنها ظلم و فسادی هست، باید #جدی و شدت عمل با آنها بیشتر باشد. ۹۶/۱۱/۱۹
قسمتی از مرقومهی حضرت آیت الله خامنهای در ارتباط با برگزاری «همایش ملّی ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد»
1393/09/17
اینھا فساد است و باید اصلاح شود:red_circle:
ما احتیاج داریم که دستگاه اداریمان مقرراتی داشته باشد که برای ھمه یکسان باشد و در آن تبعیض نباشد،اگر بود، #نقطهی_فاسدی_است_و_باید_اصلاح_شود.
باید رشوه و ارتشا وجود نداشته باشد؛ اگر بود، #فساد_است_و_باید_اصلاح_شود.
راھھای کسب ثروت باید مشروع باشد. اگر کسانی از راھھای نامشروع کسب ثروت کردند، #این_فساد_است_و_باید_اصلاح_شود.
اگر کسانی از امتیازات بیجا استفاده کردند، ثروتھای بادآورده به دست آوردند و دیگران را به قیمت اینکه خودشان ثروتمند شوند، فقیر کردند، #این_فساد_است_و_باید_اصلاح_شود.
اگر در جامعه امتیازات انحصاری به وجود آوردند و ھمه نتوانستند از فرصتھای برابر استفاده کنند، #این_فساد_است_و_باید_اصلاح_شود.
اگر امنیت شغلی و ثبات مقررات نبود؛ اگر انسانی که میخواھد در جامعه کار کند، دست و پایش را بستند و برای تلاش کردن، به او فرصت ندادند، #اینها_فساد_است_و_باید_اصلاح_شود.
اگر در جامعه گرایش مصرفی رو به رشد است، #این_فساد_است.
اگر در تلاشھای اقتصادی، دلالی بر تولید ترجیح دارد، #این_فساد_است_اینھا_را_باید_اصلاح_کرد. اصلاحات اینھاست.
اگر مردم دچار حالت بیانضباطیاند - به خصوص مسئولان بخشھای اداره کشور بیانضباطند - و انضباط اجتماعی نیست، #این_فساد_است.
اگر احساس مسئولیت نیست، #این_فساد_است.
اگر در جوانان، ملکات انسانی - یعنی شجاعت، صفا، صدق، نشاط، فعالیت و کار - رشد پیدا نمیکند، #این_فساد_است.
اگر روابط جنسی ناسالم در جامعه ھست، #این_فساد_است.
اگر اعتیاد در جامعه ھست، #این_فساد_است.
اگر سطح معرفت و شعور عمومی در حد مطلوب نیست، #این_فساد_است.
اگر وظیفهشناسی در مسوولان نیست، #این_فساد_است.
اگر کسانی ھستند که خانوادهھا را ناامن میکنند؛ اگر کسانی ھستند که شھرھا و خیابانھا و جادهھا و روستاھا را ناامن میکنند، #این_برای_کشور_فساد_است.
اگر جرم و جنایت ھست؛ اگر دسترسی به قضاوت عادلانه نیست؛ اگر رسیدگیھای قضایی طولانی میشود و پروندهھا مدتھا میماند، #اینھا_فساد_است_و_باید_اصلاح_شود.
انقلاب، ما را به ایجاد این اصلاحات امر میکند و فرمان میدھد. ھمه خوشحالند و دوست میدارند که اینگونه اصلاحات در جامعه انجام گیرد.
البته این اصلاحات با تعارف انجام نمیگیرد؛ #این_اصلاحات_باقاطعیت_و_با_اقدام_انجام_میگیرد.
مقام معظم رهبری
#اینھا_فساد_است_و_باید_اصلاح_شود.
️ #قاطعیت_و_اقدام
#اعاده_اموال_نامشروع
هر که میخواهد با امریکا مبارزهی اساسی کند، باید به این مردم خدمت کند. هر که میخواهد با دشمنان این ملت مبارزهی عملیِ کارآمد کند، با فساد مبارزه کند.۱۳۸۲/۰۳/۱۴
ابزارهای دشمن در درون کشور و نظام ما عبارت است از فساد، تبعیض و فاصلهی طبقاتی. ما باید با اینها مبارزه کنیم.۱۳۸۲/۰۳/۱۴
برای مبارزه با فساد، نباید منتظر جنجال بود و پیشداوری كرد. بایستی منتظر عمل و كار واقعی بود.۱۳۸۲/۰۱/۰۱
خواص ملت فساد را فقط در اشخاص دوردست نبینند، بلکه در نزدیکان و اشخاص ظاهراً مورد اعتمادخود همآن را حس و با آن مبارزه کنند.۱۳۸۱/۰۴/۲۰
در باب فساداقتصادی خوب است همه از اطرافیان ومنسوبان خویشاوندی و شخصیتی خودشروع کنند.۱۳۸۱/۰۴/۲۰
مبارزه با فساد یک حرکت سیاسی نیست؛ بلکه حرکتی حقیقی و کاری لازم است.۱۳۸۱/۰۱/۰۹
وارد شدن در میدان فساد مالی، مقدّمهی ورود به میدان فساد اخلاقی و فساد جنسی و فساد شهوانی و انواع و اقسام فسادهاست.۱۳۸۰/۱۰/۱۹
باید موضوع مبارزه با فساد بسیار جدی گرفته و با شریانهای اصلی آن مقابله شود، زیرا فساد موجب انهزام و شکسته شدن روحی و روانی افراد و جامعه می شود.
رهبر انقلاب اسلامی، فساد را در بسیاری از موارد ناشی از روحیه زیادهطلبی و اشرافیگری و تجملپرستی دانستند و خاطرنشان کردند: اینکه امام بزرگوار بارها بر حفظ زیّ طلبگی و داشتن زندگی ساده و معمولی مسئولان تأکید داشتند، به همین علت بود.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: مسئولان در نظام اسلامی نمیتوانند این تصور را داشته باشند که چون مسئولان در کشورهای دیگر از امکانات گوناگون برخوردارند، پس در نظام اسلامی نیز چنین مواردی مباح است.
ایشان تأکید کردند: در جمهوری اسلامی ما با نام اسلام بهدنبال حکومت پیامبر اسلام(ص) و امیرالمومنین(ع) هستیم، بنابراین باید با روحیه اشرافیگری و شهوترانی به شدت مقابله شود.
دو نکتهی آخر هم عرض بکنم. [نکتهی اوّل] راجع به فساد؛ در صحبتهای دوستان هم بود، بیرون هم شنفتم که میگویند. ببینید؛ نگاه من، دید من، این است که فساد در کشور سیستمی نشده. هر کس میگوید سیستمی است بیخود میگوید. فساد سیستمی یک چیز دیگر است. فساد سیستمی در زمان حکومت طاغوت بود؛ سیستم به طور طبیعی فسادآور و فسادپرور بود، یعنی باید آدم میگشت تا آدم سالم در آن پیدا میکرد؛ امروز اینجوری نیست؛ البتّه فساد هست، فسادهای بدی هم هست، [امّا] موردی است و باید برخورد بشود. حالا اینکه شما میگویید بایستی شفّاف باشد، شفّافسازی [بشود] که من یادداشت کردم، نکتهی بسیار درست و خوبی است، این به جای خود محفوظ، منتها اینجور نیست که فساد، سیستمی باشد؛ فساد موردی است و این فسادهای موردی را میشود علاج کرد.
یک نکتهی بسیار مهم در زمینهی فساد هست؛ این را بگویم، این را همه توجّه کنند، همهی ملّت ایران هم توجّه کنند. بنده از قدیم با فساد و مفسد و مفسدین اقتصادی و غیرذلک مبارزه میکردم و مخالفت میکردم، الان هم عقیدهام قرص و محکم همین است؛ امّا بعضیها وقتی دربارهی فساد حرف میزنند، افراطی حرف میزنند، حواستان باشد! یکجوری حرف میزنند که گویا همه فاسدند، همهی مدیران را و همهی دستگاهها را فساد گرفته! نه آقا، اینجوری نیست؛ یک تعداد کمی فاسدند. بله! فساد، کمش هم زیاد است و باید با آن مواجهه بشود؛ امّا این یک حرف است، اینکه شما جوری حرف بزنی که شنونده خیال کند همه جا را فساد گرفته [حرف دیگری است]. بعضیها تعبیرات فرنگی هم به کار میبرند: «فساد سیستمی»؛ نه آقا! آن کسی که فساد را سیستمی میبیند، در مغز خودش فساد هست، در چشم خودش فساد هست. اینهمه مدیر پاکدست، اینهمه کارگزار مؤمن و پاکدست در سرتاسر کشور در همهی دستگاهها وجود دارند، دارند زحمت میکشند؛ چرا به اینها ظلم میکنید؟ چرا خلاف میگویید؟ چرا به نظام اسلامی ظلم میکنید؟ بله! در نظام اسلامی یک نفر هم نباید فاسد باشد؛ امّا آنچه وجود دارد، مثلاً ده فاسد است، نه ده هزار فاسد؛ خب اینها خیلی تفاوت دارد؛ این را توجّه داشته باشید. بعضیها در حرف زدن، در نوشتن؛ حالا که دیگر فضای مجازی هم هست، راحت برمیدارند اینجا و آنجا مینویسند «آقا همه را فساد گرفته»؛ نه آقا! اینجوری نیست. بله! فساد هست، در دستگاههای مختلف هم هست. من دیدم مثلاً در فرض کنید مجلس یا جای دیگر بعضیها را متّهم میکنند؛ درست که دقّت میکنید، میبینید آنهایی که مورد اتّهام قرار گرفتهاند یک چند نفر آدمند؛ این چند نفر را نمیشود تعمیم داد. تازه اگر راست باشد؛ ممکن است همین هم که متّهم میکنند دروغ باشد، خلاف واقع باشد، از روی ندانستن و بیاطّلاعی باشد؛ امّا اگر هم راست باشد، تازه میشود چند نفر در مقابل یک عدّهِی کثیر. توجّه داشته باشید که افراط و تفریط در همهی چیزها غلط است.