گردآوری موضوعات مرتبط با بودجه ریزی مشارکتی …
این سایت میتواند ایدههای خوبی را برای این موضوع بدهد
گردآوری موضوعات مرتبط با بودجه ریزی مشارکتی …
این سایت میتواند ایدههای خوبی را برای این موضوع بدهد
تجربیات مکزیک، کنیا، فیلیپین، برزیل، کرواسی، کرهجنوبی، آفریقای جنوبی و کانادا برای بحث مشارکتجویی در بودجه در این سایت مورد بررسی قرار گرفته است.
شفافیت، مشارکت را افزایش میدهد. مادامی که اطلاعات به طور دقیق و منظم در اختیار شهروندان قرار میگیرد، مشارکت آنها در فرآیندهای تصمیمگیری افزایش مییابد و این مشارکت مانع از شیوع فساد و توزیع رانت به نفع عدهای خاص در جامعهای که فرهنگ کلاینتلیسم (clientelism) در آن ریشه دوانده میشود. بودجهریزی مشارکتی در برزیل یا i (participatory budgeting) PB نزدیک به سه دهه است که در پورتو آلگره، یکی از پرجمعیتترین شهرهای جنوب برزیل آغاز شده است. بودجهریزی مشارکتی فرآیندی است که در آن، شهروندان تقاضاهای خود و همچنین اولویتهای خود را برای بهبود اوضاع شهری ارائه میکنند. به طوری که شهروندان پورتو آلگره از طریق مباحثات و گفتوگوهایی که با شهرداری خود بر سر تخصیص بودجه دارند روی بودجهریزی تاثیر میگذارند. از سال 1989 تخصیص بودجهای که برای تامین رفاه عمومی در پورتو آلگره در نظر گرفته میشود، تنها بعد از اینکه از طریق نمایندگان عمومی و شورای شهر مورد تایید قرار میگیرد، به تصویب میرسد.
یک نمونه از بودجه ریزی مشارکتی در شهر آستین - تگزاس
طرح من شهردارم شهرداری تهران
امیر شهرابی، مدیرکل برنامه و بودجه شهرداری تهران در خصوص طرح «من شهردارم» گفت: اکنون باهدف مردمیسازی اداره شهر، بهدنبال مشارکتدادن مردم در موضوعات مرتبط با مدیریت شهری هستیم تا زمینه اجراشدن این ابرپروژه را فراهم کنیم. در این روزها، نزدیک به ۲هزار طرح محلی و منطقهای بهنظرسنجی گذاشته شده است تا شهروندان بتوانند در انتخاب، اولویتبندی و حتی پیشنهاد پروژههای جدید نقش داشته باشند. در نهایت پروژههایی که بیشترین امتیاز را بهدست بیاورند در چارچوب لایحه بودجه ۱۴۰۲شهرداری تهران، به شورای شهر ارائه خواهند شد.
معاون برنامهریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورای شهرداری تهران نیز در روز شنبه، ۱۷ دی ماه، اظهار داشت: از ابتدای اجرای طرح «من شهردارم» تا امروز بالغ بر ۳۳۰ هزار شهروند در نظرسنجی این طرح شرکت کردهاند و با توجه به درخواست مناطق و با توجه به فراهم شدن زیرساختها و کارهای تبلیغاتی صورت گرفته و همچنین با موافقت آقای زاکانی شهردار تهران طرح من شهردارم تا ۲۲ دی ماه تمدید شد.
در طرح من شهردارم، ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای بالغ بر ۲ هزار پروژه محلی برای سال آینده اعتبار تعیین شده است.