نمونه سامانههای جمعسپاری؛ در حوزههای مختلف
برای نمونههای داخلی، https://discuss.tp4.ir/t/topic/2582?u=khani را ببینید.
نمونه سامانههای جمعسپاری؛ در حوزههای مختلف
برای نمونههای داخلی، https://discuss.tp4.ir/t/topic/2582?u=khani را ببینید.
4 نوشته به مبحث موجود منتقل شد: پلتفرمهای جمعسپاری داخلی
1 نوشته به مبحث موجود منتقل شد: پلتفرمهای جمعسپاری داخلی
2 posts were merged into an existing topic: منابع علمی مرتبط با حوزه جمعسپاری
پلتفرم ioby
جمعسپاری محلی مشکلات و ایدهها در شهرهای نیویورک، دیترویت و لوس آنجلس
با کمک همسایهها مشکلات را حل کنید.
جمعسپاری حل مشکلات با استفاده از MindHive
پلتفرم زونیورس
[center]
[/center]اطلاعات بیشتر در : پلتفرم جمعسپاری و دانشوری شهروندی zooniverse - galaxy zoo
پروژه CrowdBot
معرفی شده در:
دنیای شفافیت
در سالهای اخیر، جنبشی در جامعهی علمی، مخصوصا در #علوم_کامپیوتر و #هوش_مصنوعی بوجود آمده که نویسندگان مقالهها کدهای خود را در دسترس عموم قرار میدهند یا آنرا #اپن_سورس میکنند.
حتی بعضی کنفرانسها مثل ICML این گام را برای انتشار مقاله اجباری کردهاند. برخیها هم، خود بطور داوطلبانه کدها را روی github میگذارند. الکس الهی یکی از افرادیست که ادعا میکند تمام مقالههایشان را همراه با کد به اشتراک میگذارد.
این جنبش اتفاق بسیار مبارکی است، چون هم امکان بازتولید کارها فراهم میشود و در نتیجه به سرعت توسعهی علم کمک میکند و هم حس اعتماد بیشتری در خواننده نسبت به مقاله بوجود میآورد، و نتایج برای او باورپذیرتر میشوند. نتیجه این که، این مقالات بیشتر دیده خواهند شد و به اعتبار علمی نویسنده کمک خواهد کرد. (در گیتهاب، افراد بجای لایک، به یک پروژه ستاره میدهند.)
البته از سوی دیگر، ممکن است شخصی خطای فاحشی در کد شما پیدا کند و کارتان زیر سوال برود. در واقع این ویژگی «شفافیت» است که در آن کارهای شایسته بسرعت اعتبار میگیرند و خطاها علنا نقد خواهند شد.
تجربهای که خودم به شخصه با قرار دادن کد مقالهام روی گیتهاب بدست آوردم بسیار ارزشمند است. بعضا ایمیلهایی دریافت میکنم. سوال دارند یا باگهایی را پیدا کردهاند. (من خودم پذیرفتم که روش و کد ما، بینقص نیست و مشکلاتی دارد.)
در نتیجه سعی میکنم حتیالامکان سوالات را بی پاسخ نگذارم، ولو به درستی ادعای طرف اذعان کنم. بهرحال مساله این است: جایی برای پنهان شدن نیست. بخواهم یا نخواهم قضاوت خواهم شد.پانوشت
راستش هدفم از طرح این داستان، تبلیغ شخصیت خودم نیست، چون خودم میدانم که انسان مسئولیتپذیری نیستم. اما این شفافیت، قطعا من را یک قدم به #مسؤوليتپذیری نزدیک خواهد کرد.
ما در پروژه #CrowdBot ملزمیم دستاوردهای کارمان را اپن سورس کنیم چون داریم از اتحادیه اروپا که یک نهاد عمومیست تغذیه میکنیم و باید بابت بودجهها #پاسخگو باشیم.
قطعا ذهن بیمار من الان دوست دارد یک مثال سیاسی بزند و از ناپاسخگویی مسوولین و عدم شفافیت و این چیزها صحبت کند. کدام عدم شفافیت برادر؟
از خودمان شروع کنیم. مطمئنا شفافیت، از ما آدمهای بزرگتری خواهد ساخت.
#شفاف_باشیمجواد امیریان
زانکو
@zankoo_ai