فواید، اثرات و کاربردهای داده باز

جمع‌آوری مصادیق و کاربردهای داده باز در حوزه‌های مختلف


پرونده‌ی تأثیرات داده باز می‌تواند منبع خوبی برای شروع پژوهش باشد.

Regional Traffic Risk Map

مشاهده ریسک تصادف بر اساس منطقه، ساعت حرکت و وسیله‌ی نقلیه‌

https://abrie.github.io/NamOpenData2018/


[center]

[/center]

توضیحات بیشتر در :

[center]داده باز ترافیکی، راه‌حلی برای دعوای فیلترینگ ویز[/center]

چندیست که اخبار مرتبط با فیلتر کردن ویز و استفاده از نرم افزار تولید داخلی دال را می‌شنویم.
در این نوشته قصد دارم راه حل مبتنی بر داده‌باز را برای حل این موضوع برای شما شرح دهم.


گوگل مپ و ویز داده‌ی خود را ازکجا می‌آورند؟

ویز داده‌ی ترافیک خود را بر اساس جمع‌سپاری از رانندگان دریافت می‌کند. جمع‌سپاری هرچقدر هم که خوب باشد اما نمیتواند به خوبی داده‌ای باشد که توسط دستگاه‌ها و در لحظه دریافت می‌شوند برای همین این داده در مناطقی که مشارکت کنندگان کمی دارد خیلی قابل اتکا نیست و پیشنهاد مسیر عجیب و غریبی نمیتواند بدهد.

داده‌ی گوگل مپ بر اساس این نوشته به دو صورت بدست می‌آید:

گوگل برای پیش‌بینی وضعیت ترافیک مسیر از دو روش استفاده می‌کند. یکی از منابع اطلاعاتی گوگل، تاریخچه‌‌ی ثبت شده از مدت زمان مورد نیاز برای طی مسیر در ساعات و روزهای مختلف است، یعنی گوگل براساس داده‌های موجود از مجموع کاربرانی که این مسیر را در ساعات و روز‌های مشخصی طی کرده‌اند، ترافیک را پیش‌بینی می‌کند. روش دومی که گوگل از آن استفاده می‌کند، استفاده از سنسورها و همچنین تلفن‌های‌هوشمند است که سرعت حرکت خودروها در خیابان‌ها را مشخص می‌کنند.

این داده بر اساس مشارکت کاربران و هم‌چنین ابرداده‌ای که در اختیار دارد بدست می‌آید. باز هم می‌توان گفت که این داده هرچند بهتر از ویز است اما نقص‌های فراوانی به آن وارد است.


چه تدبیری تاکنون اندیشیده شده؟

مقامات قضائی مدتی پیش ویز را به خاطر اسرائیلی بودن فیلتر کردند و مردم را ترغیب کردند که از نرم افزار تولید شده بومی دال استفاده کنند. یعنی راه‌حل توسعه نرم افزار ویز بومی است. نرم افزاری که ترافیک را از گوگل دریافت می‌کند و توسط جمع‌سپاری کاربران مشارکت بیشتری خلق می‌کند. اما این راه‌حل به مزاق کاربران شبکه‌های مجازی خوش نیامد. چرا که نرم افزار بومی هرچقدر هم که خوب باشد فقط بخاطر انحصار رشد می‌کند و به خوبی ویز نمی‌رسد.


چه پیشنهادی مبتنی بر شفافیت می‌توان ارائه داد؟

داده‌ی ترافیک به دقیق‌ترین شکل ممکن توسط شهرداری ثبت می‌شود. شهرداری‌ حتی داده‌ی رفت و آمد اتوبوس‌ها و مترو را نیز دارد. فلذا در حین تصمیم شما برای رسیدن از یک نقطه به نقطه‌ی دیگر بهترین پیشنهاد را می‌تواند ارائه دهد. این داده‌ اگر به صورت باز و یا اگر احساس می‌شود خیلی داده‌ی امنیتی هست به صورت درخواستی به برنامه‌نویسان در قالب API ارائه شود به راحتی می‌تواند ابزارهای مختلفی بر آن سوار کرد که بهتر از گوگل مپس و ویز به شما آدرس دهد.
بهترین تجربه‌ی بین‌المللی این موضوع نیز داده‌ی ترافیک باز در لندن است که توانسته با این اقدام ۱۸ تا ۵۴ میلیون پوند هرساله صرفه‌جویی نماید.
در ادامه بخشی از این مطلب را میخوانیم:

سازمان “حمل و نقل برای لندن” (TfL) با احتیاط زیادی وارد حوزه داده باز شد. اما اکنون، پنج سال از زمان شروع انتشار مجموعه داده کلیدی آن می‌گذرد، که بیشتر به صورت بلادرنگ بوده است و تعداد نرم‌افزارهای کاربردی که بر اساس این داده نوشته شده‌اند، به صدها مورد می‌رسد و به دست میلیون‌ها نفر از کاربران حمل و نقل لندن رسیده‌اند و باعث ده‌ها میلیون پوند صرفه‌جویی در زمان بر اساس مبنای مشتری و با سرمایه‌گذاری نسبتا اندک شده‌اند. اکنون تفکر داده باز در درون سازمان “جای گرفته” است و تجربه TfL با داده باز باعث شده مسئولان حمل و نقل سایر کشورها نیز از آن پیروی کنند.


بروزرسانی: کلیپی با همین موضوع تدوین شد:

https://www.aparat.com/v/sgwE9

3 پسندیده

[center]دوره آموزشی حل مشکلات عمومی با استفاده از داده[/center]

موسسه آزمایشگاه حکمرانی ( GovLab ) دانشگاه نیویورک اقدام به برگزاری دوره‌ی حل مشکلات عمومی با استفاده از داده‌های عمومی کرده است. در این دوره افراد زیر در رابطه با موضوع تخصصشان به طرح بحث می‌پردازند:

Video modules within the “Solving Public Problems” course range from 25 to 60 minutes — preceded by an introduction on “why data matters” from Dr. Ben Wellington of Pratt Institute — and cover the following topics:

  1. Introduction to evidence-based decision-making (Dr. Quentin Palfrey, MIT)
  2. Data analytical thinking and methods, Part I (Professor Julia Lane, NYU)
  3. Machine learning (Dr. Gideon Mann, Bloomberg LP)
  4. Discovering and collecting data (Professor Carter Hewgley, Johns Hopkins University)
  5. Platforms and where to store data (Dr. Arnaud Sahuguet, Cornell Tech)
  6. Data analytical thinking and methods, Part II (Dr. Daniel Goroff, The Alfred P. Sloan Foundation)
  7. Barriers to building a data practice (Professor Beth Blauer, Johns Hopkins University)
  8. Data collaboratives (Professor Stefaan G. Verhulst, The GovLab)
  9. Strengthening a data analytic culture (Dr. Amen Ra Mashariki, ESRI)
  10. Data governance and sharing (Professor Beth Simone Noveck, The GovLab)

سایت دوره‌ی‌ آموزشی

[center]مصداقی از کاربرد داده ترافیکی باز در تهران[/center]

ترافیک وجود دارد، ولی با برنامه‌ریزی می‌توان در مصرف آن صرفه‌جویی کرد! چرا که اینجا هم قطره قطره هدر می‌رود …

با استفاده از نقشه گوگل، مسیر همیشگی محل «کار» به «خانه» را تنظیم کردم و آنرا برای فردا (شنبه) و در ساعات مختلف (با dx = 20 دقیقه) ارزیابی کردم.

گوگل همیشه سه مسیر برتر را پیشنهاد می‌دهد. مسیر سوم را کنار گذاشتم و min و max دو مسیر سریع‌تر را ثبت کردم که شد 4 ستون اول جدول. رنگشان را هم همانطوری که گوگل از ترافیک وحشت کرده ثبت کردم!

در مرحله‌ی بعدی میانگین زمان دو مسیر برتر 1 و 2 را در دو ستون بعدی گذاشتم و گذاشتم تا اکسل رنگشان را تعیین کند. در گام نهایی هم فقط این دو ستون آخر را روی نمودار بردم که شد آنچه ملاحظه می‌کنید: کوهی به نام ترافیک!

نتایج زیادی از این نمودار بدست می‌آید؛ صرفا برخی از اولیات آن می‌شود:

  1. ترافیک (در این مسیر) از ساعت 16:00 آغاز شده و با شیبی بسیار تند در 17:40 به بیشینه مقدار خودش می‌رسد.
  2. یک افت و خیز معنادار در حوالی غروب آفتاب و متأثر از آن داریم.
  3. ترافیک از 19:20 با شیب ملایم شروع به کاهش می‌کند تا اینکه در 21:40 به مقدار پیش از ترافیک خود می‌رسد. پس از آنهم البته روند کاهشی کمی دارد که به حداقل میزان خود (حالت ترافیک حداقلی) می‌رسد.

    ارزیابی فوق رو البته برای چند روز دیگر از هفته، و بر اساس یک مبدا همیشگی دیگر تکرار کردم. نتیجه متناسب با هر مبدا تفاوت‌هایی دارد که از آن می‌گذرم.

پی‌نوشت 1: صرفا این نکته که داده خیلی مهم است، خیلی؛ پس از این محاسبات که احتمالا معادل صرفه‌جویی حدود 10 ساعت در ماه برای بنده می‌شود، همین!

پی‌نوشت 2: البته اگر با BFR سفر کنم، صرفه‌جویی در وقتش خیلی بیشتر خواهد شد! (BFR را در https://t.me/mdsanaei/175 ببینید.)

4 پسندیده

[center]ابرجستجوگر داده‌های فضایی[/center]

توسعه‌ دهنده‌ی پورتال در توصیف آن نوشته:

One of the big (and ill-addressed) problems with Open Data is finding the data you want. Sure there are 500 data portals on dataportals.org1 but, well that’s 500 data portals for someone to crawl through to try and find a single dataset.
So I’ve taken a stab at fixing that with GeoSeer. It’s a search engine for OGC complaint (WMS, WFS, WCS, WMTS) data - many of the sources are CKAN portals.

جزئیات بیشتر را در https://discuss.okfn.org/t/open-data-charters-public-consultation-measurement-guide/6488?u=mhkhani ببینید.


نتیجه‌ی جستجوی ایران در این وب‌سایت:

یکی از نتایج را ببینید:
https://www.geoseer.net/rl.php?ql=3b865a0239624926&p=1&q=Iran

داده باز می‌تواند به مردم برای تجربه‌ی بهتر تردد در شهر کمک کند:

http://www.thehindu.com/news/cities/Kochi/open-data-to-improve-commuter-experience/article23275844.ece

1 پسندیده

استفاده از داده‌باز می‌تواند به مدیریت بهتر پسماند کمک کند:

Use of data & technology for promoting waste sector accountability in Nepal

All the Nepalese people are saddened to see waste abandoned in the Capital, Kathmandu. Among them, many are concerned to find solutions to such a problem, including Kathmandu City. A 2015 report stated that Kathmandu Metropolitan City (KMC) alone receives 525 tonnes of waste in a day while it manages to collect 516 tonnes out if it, meaning that 8 tonnes of waste are left/abandoned. Many suspect that this is not true as the Metropolitan City’s record keeping system might not be properly maintained. However, 8 tonnes of abandoned solid waste a day is enough to make the city untidy, contaminate water sources, plastic burning as well as other associated problems.

https://blog.yipl.com.np/use-of-data-technology-for-promoting-waste-sector-accountability-in-nepal-da422f827eac

1 پسندیده

در مطلب زیر به بررسی تجربه‌ی داده باز در نپال پرداخته شده است:

https://medium.com/open-and-shut/meeting-nepals-open-data-revolutionaries-a0201c57edcf

بخش‌های جالب متن را در زیر نقل می‌کنم:

Since 1990, the country has seen 23 changes in government, meaning the majority of government attention has been focused on the reform and transformation of political processes, rather than on transparency, citizen engagement and public accountability.

The National Information Commission was set up in 2009 with the mission to promote, protect and encourage proper practice of the right to information.

For the last five years, about 20 percent of Nepal’s annual budget has originated from foreign aid, and there has been very little clarity about where the money has gone

One of these, Open Nepal, was the first organisation set up by stakeholders interested in the possibilities of data for development. There are now several players in the space, including: Open Knowledge Nepal, Kathmandu Living Labs, Code for Nepal, Bikas Udhyami.

Open Knowledge Nepal’s project Election Nepal is an engagement portal developed in the context of the first local elections held in twenty years, utilising data from the Nepalese Electoral Commission.

the Election Nepal project was built as an attempt to crowdsource information on all kinds of data related to Nepal’s local elections, and to make election data more accessible.


اینجا بازنشر شد: آشنایی با نوآوری‌های داده باز در نپال | اندیشکده «شفافیت برای ایران»

1 پسندیده

فایل حاضر در تلاش است در مصاحبه‌ای با چیانگ لئو رئیس NGO فعال در عرصه داده‌باز در کشور تایوان علل بازبودن داده‌های تایوان را مورد بررسی قرار دهد.

از فایل حاضر
علل باز بودن داده‌ه‌های تایوان:

  • مطبوعات آزاد – بعد از پایان یافتن حکومت نظامی در سال ١٩٨٧ ،تایوان از فضای رسانهای
    آزادی برخوردار بوده است و در فهرست آزادی روزنامه‌نگاران بدون مرز رتبه‌ی ۴۵ را دارد –
    که بالاترین رتبه‌ی یک کشور آسیایی است.
  • مکانیزم‌های رسمی‌ شده‌ی مشورت عمومی – در نیمهی اول سال ٢٠١۵ ،دولت کمیته‌هایی
    اختصاصی را در همه‌ی وزارتخانهها برای ترویج گفتمانی حول فهرست دادههای باز جهانی و
    به طور کلی داده‌های باز تشکیل داد. این خود بالقوه اثراتی منفی داشت – حکومت بسیار دغدغه‌ی
    نیل به بالاترین رتبه را داشت و تلاشهای آنها سخت معطوف به این هدف بود.
  • تولید مجموعه داده – دولت متمرکز بر تولید حجم بالایی از مجموعه داده‌ها بوده است. اما در
    بعضی موارد اطلاعات شخصی افراد در فرمتی باز بدون مشورت منتشر شده است. یکی از این
    موارد داده‌های شخصی برنامهی بیمه‌ی ملی بهداشت و سلامت بوده است که بدون توافق با
    شرکتهای بیمه منتشر شده بود. این مورد به نوبه‌ی خود باعث شکایت‌های قضایی از سوی
    گروههای حقوق بشری و جامعه‌ی مدنی شد.

دریافت فایل
اقيانوس داده–ها - g0v.tw و الگوی داده- باز تایوان.pdf (253.1 کیلوبایت)

منبع

داده‌ها کمک می‌کنند درک بهتری از ظلم بر فلسطین در طول زمان داشته باشیم:

[center]

[/center]

[center]https://palopenmaps.org[/center]

On the 70th anniversary of the Nakba, as Israel shoots unarmed protesters in Gaza demonstrating for their right to return, the importance of geography and history to the Palestinian struggle for justice remains greater than ever.

About a year ago, we came across a large series of scanned maps of Palestine from the British Mandate period, just before the Nakba. We immediately saw the possibility to harness online mapping technologies to unlock the unparalleled level of detail that they contain, including thousands of original Arabic place names, topographic features, and even land ownership boundaries.

Today, we are excited to share the alpha version of Palestine Open Maps, an innovative platform that offers open and immersive access to this set of historic maps and others.

For months, we’ve been downloading, georeferencing and merging hundred of map sheets, and combining them with geospatial data. This alpha platform is the initial result.

So far, the platform allows you to navigate, search, and filter hundreds of historic map sheets, and to view information about present and erased localities.

In the future, we are looking to expand the functionalities of the platform, to support download of individual map sheets, to enable overlay of important geospatial datasets, and to develop tools for immersive storytelling.

More importantly, we want to make the platform and its contents as open and useful as possible, so we are sharing the platform at this early stage to invite our community to contribute ideas about how these maps could benefit their work.

We invite you to begin exploring the platform and experience historic maps of Palestine as you’ve never seen them before.

Warmly,

The Visualizing Palestine Team

2 پسندیده

[center]

[/center]

http://bordar-ensani.ir/تأثیرداده-باز-1/


[center]

[/center]

http://bordar-ensani.ir/داده-باز-و-تأثیر-آن/

1 پسندیده

فهرست برندگان DIGITAL AWARD FOR TRANSPARENCY در دسته‌های مختلف به شرح زیر است :

CATEGORY ONE: OPEN DATA

Open data is a pretty simple concept: governments should publish information about what they do – data that can be freely used, modified and shared by anyone for any purpose.

Two Tunisian projects, the winner Cabrane and the runner up Al Bawsala, have been selected in the Open Data category by the jury. Tunisia is a country that has a strong civil society fighting against corruption and for greater transparency and accountability.

> CABRANE – CHARFEDDINE YAKOUBI (TUNISIA)

Cabrane is a platform that monitors public infrastructure projects in Tunisia. It not only gives access to all relevant information about these projects but it also gives the possibility of adding new projects and asking for more accountability from authorities using open data. This platform uses new technologies accessible to all and fits into the global movement working towards e-governance and greater transparency of public infrastructure. Charfeddine Yakoubi founded the Tunisian Association of Public Auditors (ATCP), he is an anti-corruption activist and fights for greater access to public datasets arguing that corruption cannot happen in a transparent environment.

> AL BAWSALA – SELIM KHARRAT (TUNISIA)

Al Bawsala was founded in 2012, right after the Tunisian revolution. This parliamentary monitoring organization works towards putting citizens at the heart of public action by giving them access to data and tools in order for them to observe the activities of public institutions. Selim Kharrat is actively engaged in Tunisia’s activist scene. He has lead initiatives with Amnesty International, created the “Freedom Notebooks”, an organisation that aims at enhancing citizen engagement in politics, and has worked in many NGOs defending Human Rights.

CATEGORY TWO: CITIZEN ENGAGEMENT

This category aims at encouraging and allowing citizens to foster anti-corruption cultures.

The winner project Presimetre from Burkina Faso and the runner up Africa Check from Senegal have proven to be effective tools for citizens to fight corruption.

AFRICA CHECK – ROBERT HOLLOWAY (SENEGAL)

With offices in South Africa, Senegal and Nigeria, Africa Check is the first fact-checking African organization. Its goal is to promote accuracy and honesty within African public debate thus reinforcing democracy and accountability in the continent. It evaluates declarations made by public figures, unions, and other members of civil society using journalistic resources accessible to all.

PRESIMETRE – LUTHER YAMEOGO (BURKINA FASO)

Created by Luther Yameogo, whose experience in international development and humanitarian action is acknowledged throughout the African continent, Présimètre is an accountability platform based on citizen monitoring of public policies. This tool aims at sharing information between civil society groups working on governance and its ultimate goals are to reinforce cooperation, to promote advocacy initiatives and to provide a rapid response to public policies’ malfunctions.

CATEGORY THREE: ANTI-CORRUPTION TOOLS

It’s no wonder that measuring corruption is at the heart of the United Nations Sustainable Development Goals (SDGs). The winning project is Tsycoolkoly from Madagascar, and the runner-up is P.A.S.C.O working in West African countries try to do just that by unleashing the power of good quality data.

TSYCOOLKOLY – ANDRIANINA RAKOTOARIVELO (MADAGASCAR)

Tsycoolkoly means “corruption is not cool” in Madagascan and works under the umbrella of the NGO Tolotsoa. Tsycoolkoly allows citizens from Madagascar to denounce corruption cases and to honour public agents’ integrity. Data from specific activity sectors is translated into statistics in a barometer, thus allowing citizens to get information easily to effectively curb corruption.

P.A.S.C.O – Moussa Diallo - Senegal

P.A.S.C.O is a tool aiming at raising awareness by providing useful information in order to fight corruption. In partnership with the Intergovernmental Group Against Money Laundering (GIABA), P.A.S.C.O benefits from a network of observers throughout the Economic Community of Western African States (CEDEAO). Moussa Diallo (Senegal), its founder, has a degree in informatics and decided to put his technological skills to the service of the common good.

منبع خبر:
https://www.transparency.org/news/feature/digital_award_for_transparency_digital_initiatives_to_fight_corruption

2 پسندیده

وقت و حوصله‌ی خواندن قوانین و مقررات وبسایتها و نرم‌افزار‌هایی که از آنها استفاده می‌کنید را ندارید؟ این یک مشکل جهانی است!
کاربران شبکه های اجتماعی و دیگر وبسایتهایی که خدماتی به کاربران ارائه می‌کنند، در ابتدا قوانین و مقرراتی را به کاربران معرفی می‌کنند که اغلب بدون دانستن اینکه چه چیزهایی را قبول می‌کنند و اینکه چه داده ها و اطلاعاتی را در اختیار آن سامانه قرار می‌دهند، همه گزینه ها را تایید و صرفا از خدمات ارائه شده لذت می‌برند، حال آنکه نمیدانند از داده های آنان چه استفاده هایی خواهد شد.
آیا داده‌های کاربران بعد از پاک کردن حسابشان حذف خواهد شد؟
آیا از داده‌های کاربران برای تبلیغات و شناخت بازار هدف استفاده خواهد شد؟
از کدام داده ها و از هر کدام به چه میزانی و با چه وسعتی و در اختیار چه شرکتهای دیگری استفاده خواهد شد؟
اطلاعات شخصی و ردپای بجا مانده از شما در هر کدام از این سامانه ها، چگونه رصد میشود و چه استفاده ای از آنها صورت میگرد؟
آیا آن سامانه‌ی مورد نظر، خط مشی هایی برای تغییر خط‌مشی های استفاده از داده های خود دارد؟ اگر چیزی وجود دارد، چگونه به شما اطلاع خواهد داد و در صورت اطلاع شما از تغییر خط‌مشی ها، آیا کاری از شما برمی‌آید؟!
و …

برای حل این مشکل، پژوهشگران موسسه تکنولوژی لوزان از دانشگاه EPFL، دانشگاه ویسکانسین و میشیگان، سامانه ای به نام Polisis که مخفف Privacy Policy Analysis است، را برای اطلاع مردم از خط‌مشی‌های حریم شخصی وبسایتهایی که از آنها استفاده میکنند، خلق کردند.
این سامانه که از تکنولوژی هوش مصنوعی استفاده می‌کند، به دو طریق خط‌مشی‌های حریم شخصی هر وبسایتی که سیاستهای خود را روی وب قرار داده باشد در اختیار کاربران میگذارد:

  1. از طریق بصری سازی و ایجاد ارتباط میان داده هایی که وبسایت مورد نظر از شما دریافت میکند، استفاده‌هایی که از داده های شما می‌کند و چه خدماتی در عوض داده‌های شما به شما ارائه می‌دهد را از طریق نمودار به شما نشان میدهد.
    این سامانه از طریق این لینک قابل دسترسی است: Polisis

  2. از طریق یک فضای چت مانند میتوانید بعد از مشخص کردن وبسایت مورد نظر، سوالاتی که در رابطه با داده های خود و استفاده ای که از داده های شما صورت میگیرد را میتوانید بپرسید و در یک فضای تعاملی به شما پاسخ داده خواهد شد.
    این سامانه از طریق این لینک قابل دسترسی است: https://pribot.org/bot

photo_%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B8-%DB%B0%DB%B2-%DB%B2%DB%B5_%DB%B1%DB%B2-%DB%B1%DB%B7-%DB%B1%DB%B9

2 پسندیده

[center]

[/center]

1 پسندیده

[center]

[/center]

https://codx.ca/open-data-use-case-using-data-to-improve-public-health/?utm_source=newsletter

مدتی پیش با استارتاپی به نام کیلید در حوزه مسکن آشنا شدم

کارشون مشابه بقیه استارتاپ ها و سایت های این حوزه است اما یه فرق عمده دارن و اون اینه که شما با دادن کدپستی ملک ات میتونه قیمت ملک ات رو دربیاری و یا از آخرین خرید و فروش های املاک مطلع بشی. یعنی قیمت روز معاملات منطقه رو بفهمی.
دیتای این سایت از سامانه سابا وزارت مسکن دریافت شده. ادعا کردن طبق قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، از سابا دیتا گرفتن.
سابا چیه؟ سابا سامانه اطلاعات املاک ایران هست که دیتاش رو از سامانه ثبت معاملات املاك و مستغلات كشور(www.iranamlaak.ir) که کدرهگیری معاملات رو میده میگیره.
http://hmi.mrud.ir/sabaa/
نمیدونم این دسترسی کیلید به سابا یک دسترسی است که انحصارا با رایزنی گرفته شده یا به هر کسی که درخواست بده، این دیتا رو میدن. چون مثلا در سابا براساس کدپستی نمیشه سرچ کرد اما در کیلید میشه و این یعنی یک دسترسی بیشتری به آمار سابا که عموم مردم میتونن استفاده بکنن دارن.
در کل از اینکه یک استارتاپ تونسته براساس قانون انتشار و دسترسی به اطلاعات، از تجمع دیتای حاکمیتی استفاده تجاری بکنه جالب بود. امیدوارم که بقیه دستگاه های دولتی هم دیتاشون رو در اختیار دیگران قرار بدن.

3 پسندیده

Featured Examples of the Power of Open Data
Posted on December 10, 2012 by Stefaan Verhulst in GovLab Blog

http://thegovlab.org/featured-examples-of-the-power-of-open-data/

2 پسندیده

5 interesting articles about the power of open data

Open data is revolutionizing the way solutions are proposed and decisions are made. It is impossible to calculate its potential, and both mainstream and specialized media all over the world are talking about it.

https://bbvaopen4u.com/en/actualidad/5-interesting-articles-about-power-open-data

2 پسندیده

توضیح مدیر مارکتینگ استارتاپ کلید :

به دلیل همین ابهامات که پیش بینی می کردیم رخ بده ما قبلا در یک نشست خبری که در تاریخ 31 تیرماه برگزار شد به این سوالات پاسخ دادیم و شفاف سازی های لازم رو انجام دادیم، ولی باز لازم می دونم تا برخی موارد رو برای دوستان بیان کنم:
استارتاپ کیلید از تکنولوژی ارزش گذاری هوشمند قیمت خانه استفاده می کنه، در واقع engine تخمین قیمت خانه با حداقل خطا(زیر 10 درصد)، تکنولوژی اصلی این سایت هست. در اقتصاد مسکن پدیده ای وجود داره به نام heterogeneity مسکن، یعنی تقریبا هیچ دو خونه ای ویژگی های کاملا یکسانی ندارن که بشه قیمت یکسانی روی اونها گذاشت، اگر در تهران مثلا 1.5 میلیون خونه باشه هیچ کدوم ازین دو عین هم نیستن فلذا قیمت شون هم نمی تونه عین هم باشه. سختی کار ازین جا شروع میشه که شما سیستمی رو توسعه بدی که بتونه با این شدت تفاوت بین خونه ها رو تمایز بده و تخمین قیمتی با خطای زیر 10 درصد که قابل قبول باشه ارائه بده، که دوستانی که دستی در data science دارن پیچیدگی چنین سیستمی رو درک می کنن.
اما ما چه طور به این تکنولوژی رسیدیم؟ جوابش رو صریح بخوام بدم، 6 سال تحقیق و توسعه ی دکتر علیرضا ذوالفقاری در دانشگاه امپریال کالج لندن در مقطع دکتری data science هست که تز دکتری ایشون دقیقا در زمینه ی همین تکنولوژی بوده( می تونید این امر رو بررسی کنید). در عمل مزیت رقابتی ما، دسترسی به داده‌های آنچنانی نیست(که در ادامه در این بار توضیح می دهم) بلکه استارتاپ کیلید در دسته‌ی استارتاپ‌های Tech intensive و big data قرار داره که مزیت محوری، تکنولوژی خاصی هست که در محصول استفاده می شه. فلذا صحیح نیست کار علمی قبلی یک نفر و توسعه ی محصول یک تیم رو با فضایی که متاسفانه به تجربه در ایران دیده ایم و مدل ذهنی ما رو شکل داده ترکیب کنیم و همه رو به نام سیاه نمایی های فردی و دسترسی ها و نفوذهای خاص نامگذاری کنیم.
اما در مورد داده ها، ما قوانین زیادی در این مملکت داریم که نه کسی به اونها عمل می کنه و نه متاسفانه کسی پیگیر عمل شدن به اونها هست(کافیه یه بار برنامه ی پایش رو ببینید). اینکه در این کشور، قانونی به نام قانون دسترسی آزاد به اطلاعات وجود داره و تا حالا کسی ازون استفاده نکرده و هیچ استارتاپی به دنبال اون نرفته، گناه ما نیست، بلکه کم کاری کسانی هست که خودشون پیگیری های به قول دوستان که اشاره کردن"طاقت فرسای چندین ساله" رو دوست ندارن به خودشون تحمیل کنند. دیگر استارتاپ های این حوزه که نام بردید، نفوذشون صد بیشتر از ما نباشه کمتر نیست!(اینو از مشاور املاک ها هم می تونید بپرسید، یا همون اوایل که استارتاپ کیلید لانچ شد تحقیق کنید خواهید دید چه بیانیه های عجیب غریبی که علیه کیلید توسط فعالان این حوزه صادر نشد! و ممانعت های قانونی ای که ایجاد شد تا رقیب جدیدی وارد بازار نشه).
به همه ی دوستان اعلام می کنم، این راه باز است، قانون دسترس آزاد به اطلاعات از سال 87 وجود داشته و دارد و اگر می خواهید، پیگیر استفاده از داده های تحت پوشش این قانون برای راه اندازی کسب و کار باشید چون نسل بعدی استارتاپ ها، همانطور که فعالان حوزه ی سرمایه گذاری کشور می گویند، استارتاپ های حوزه ی Big data هست نه copy cat ها و استارتاپ های تبلیغاتی، این روند همون روندی هست که از امریکا شروع می شه هر بار و با چندسال تاخیر به اروپا و سپس آسیا و ایران می رسه و تاکنون رسیده.

2 پسندیده