نقد و بررسی اظهارنظر آقای انصاری در رابطه با تفسیر "و عموم مردم" در متن ماده ۲۹ قانون برنامه ششم

در ادامه اخبار ماده ۲۹ مجلس؛ امروز آقای انصاری، معاون رئیس جمهور در اظهارنظری فرمودند:

وی در مورد دسترسی عموم مردم به سامانه حقوق و مزایا، گفت: بر اساس قانون دسترسی آزاد به اطلاعات، دسترسی‌ها برقرار می‌شود وقتی می‌خواهید اطلاعات دسترسی یابید باید احراز هویت شوید که شما چه کسی هستید.
انصاری در پاسخ به این سؤال که ماده 29 قانون برنامه ششم قیدی مبنی بر سطح‌بندی یا شناساندن فرد برای دسترسی به اطلاعات ندارد، یادآور شد: قانون دیگری، نحوه دسترسی به اطلاعات را معلوم کرده است هر کاری در کشور قانون دارد.
معاون رئیس جمهور در پاسخ این سؤال که در برخی کشورها تمامی اطلاعات حقوق و مزایا مدیران آن کشور در سایتی برای عموم قابل دسترسی است، بیان داشت: اینجا به قاعده قوانین خودمان عمل می‌کنیم. تفسیر قانون برای داشتن قید چگونگی دسترسی مردم به سامانه به عهده مجلس است.
وی با بیان این که طبق قانون دسترسی آزاد به اطلاعات، اگر اطلاعات محرمانه نباشد می‌توانند مردم به آن دسترسی داشته باشند، افزود: نحوه دسترسی اما مشخص خواهد بود و این اطلاعات محرمانه نیست، ولی نحوه دسترسی را قانون تعیین کرده است.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13970118000603

در اینجا مطلوب است متن ماده ۲۹ برنامه ششم توسعه را بررسی کنیم:

پاسخ به این سوال چیست؟
آیا این اشکال وارد است؟


پ.ن: وعده‌ی رئیس‌جمهور در تاریخ ۱۴ تیرماه ۹۵

روند جالبی را طی کردیم؛ اول گفته شد یک ماهه سامانه‌ای می‌آوریم و دریافتی تمام وزارتخانه‌ها و بانک‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی را به اطلاع مردم می‌‌رسانیم. یک ماه گذشت. هیچ اتفاقی نیفتاد. این موضوع همزمان شد با تدوین برنامه ششم توسعه و نمایندگان مجلس گفتند این فرصت خوبی است که دولت را مکلف کنیم سامانه را راه‌اندازی کند. متن ماده نوشته شد و با زحمت فراوان “و عموم مردم” اضافه شد.
حال موعد اجرا رسیده است. گفته می‌شود که نه. اصلا منظور ما از مردم همان دسترسی آزاد به اطلاعات است که همه می‌دانیم چه جوابی از آن سامانه قرار است خارج شود.

این است روند پیچاندن مردم. به بهترین نحو و بهترین روش!
نوش‌جانتان که سرمایه‌ی اجتماعی این کشور را به این سادگی به باد می‌دهید. گوارای وجود!

3 پسندیده

پاسخ به این سوال در این موضوع بیان شد:

افسوس و صد افسوس به حال جامعه ای که مسئولین آن با دستاویز قرار دادن رویه های اشتباه گذشته تلاش می کنند تا از مبارزه با فساد شانه خالی کنند و این معرکه پرخطر را به میدان بازی و سرگرمی تبدیل کنند.

اینکه گفته شده برای دسترسی به اطلاعات این سامانه باید احراز هویت شوید، حرف بسیار خنده داریه.
شما فرض کنید ی خبرنگار بیاد و احراز هویت بشه و اطلاعات رو بگیره و در سایت خبری خودش منتشر بکنه. ایا دولت میتونه تمام مخاطبان اون سایت خبری و هرکسی که از اونجا کپی کرده رو احراز هویت بکنه؟!
کپی کردن اطلاعات در سایتهای خبری و … هم مشکلی نداره چون اساسا محرمانه نیست این اطلاعات.

نکته دیگری که در مصاحبه مطرح شده در مورد تجربه سایر کشورهاست که حقیقتا این لفاظی ها مشمئز کننده شده.
در جلسه بررسی این طرح در مجلس نماینده دولت به صراحت و به دروغ اعلام کرد که هیچ جای دنیا چنین سامانه‌ای وجود نداره که همونجا تعدادی از نمایندگان گزارشهای مصور مجموعه شفافیت برای ایران رو نشون دادن. اما حالا که کار به اینجا رسیده میگن ما کاری به بقیه دنیا نداریم و کار خودمون رو میکنیم.

پاسخ ایشون به سوال تضمین صحبت اطلاعات هم نشون میده یا نقش مردم رو در این ماجرا متوجه نمیشن یا به هرحال میخوان مردم رو از این ماجرا دور نگه دارن.
تنها تضمین صحبت اطلاعات نظارت همگانیه و دو موردی که ایشون اشاره کردن (نهادهای نظارتی و خود قانون) قبلا امتحان خودشون رو پس دادن

2 پسندیده