سلام و روز بخیر
رهبری این صحبت را در دیدار به چه کسانی بیان فرمودهاند؟
29 شهریور 1388، بیانات در خطبههای نماز عید سعید فطر
طرح اصلاحی پیشنهادی شامل اصلاح دو ماده 122 و 123
دوم - کیفیت آراء
ماده 122- رأى گیرى در مجلس به صورت علنی و با دستگاه الکترونیک انجام می شود. مگر مواردی که به تصریح ماده 126 الزاما رأی گیری مخفی با ورقه انجام خواهد شد.
تبصره 1- در صورت عدم دسترسی دستگاه الکترونیک یا به درخواست هیات رئیسه می تواند یکى از روشهاى ذیل نیز جایگزین گردد:
2- علنى با ورقه
3- قیام و قعود
تبصره2- قبل از شروع رأیگیری باید متن یا موضوع مورد بحث برای نمایندگان قرائت و یا اعلام و بلافاصله رأیگیری انجام شود. در صورتی که متن اعلام شود و نیاز به قرائت نباشد باید متن رأیگیری شده در پاورقی مشروح مذاکرات به طور کامل آورده شود.
تبصره 3- رئیس جلسه موظف است با اعلام شروع رأیگیری از انجام اخطار، تذکر، نطق یا توضیح جلوگیری کند و پس از حداقل ده ثانیه نتیجه رأیگیری را اعلام نماید.
ماده 123- هیأت رئیسه مجلس موظف است ابزار و تمهیدات بهره وری از دستگاه الکترونیکى رأی گیری را فراهم نموده تا شمارش عده حاضران در مجلس و اعلام رأى مخالف، موافق و ممتنع با وسایل مذکور ممکن و میسر گردد و نتیجه آراء را در معرض دید نمایندگان قرار دهد.
تبصره- هیأت رئیسه مجلس موظف است نتایج هرگونه رأی گیری علنی را به تفکیک اسامی موافقین، مخالفین، ممتنعین و غایبین به صورت گزارش های هفتگی در پایگاه اینترنتی مجلس منتشر نماید.
سند
Democratic Scrutiny, Transparency, and Modalities of Vote in the National Parliaments of the Member States and in the European Parliament
به بررسی متدها و شیوه های رای گیری در پارلمانهای کشورهای عضو اتحادیه اروپا میپردازد و بطور تطبیقی شیوه های رای گیری در هر کدام را مورد مقایسه قرار میدهد.
پیشنهاد میکنم اگر وقت ندارید قسمت 3.2 را همراه با جداول مقایسه ای را مطالعه کنید.
Votes in EU Parliaments.pdf (1.6 مگابایت)
ممنون
احتمال میدادم این صحبت را در دیدار با هیئت دولت یا جمعی از مسئولین دولتی مطرح کرده باشند.
احتمالش هست که اگر این صحبت را برای آرای مجلس استفاده کنیم، طرف مقابل اشکال و شبهه کند.
تازه اونم در فضای فتنه 88 و در مقابل فضا سازی رسانههای بیگانه
دیگران - خارجیها، بیگانهها، تلویزیونهای مغرض - علیه کسی یا کسانی حرفی بزنند، ادعا کنند که اینها فلان جا خیانت کردند، فلان جا خطا کردند؛ ما هم عین همان را پخش کنیم. این، ظلم است؛ این، مورد قبول نیست. رسانههای بیگانه کِی دلشان برای ما سوخته است؟ کِی خواستهاند حقائق در مورد ما روشن بشود، که در این مورد بیایند حقیقت را گفته باشند؟ میگویند، حرفهائی میزنند، ادعاهائی میکنند. نباید گفت اینها شفافیت است. این، شفافیت نیست؛ این، کدر کردن فضاست. شفافیت معنایش این است که مسئول در جمهوری اسلامی عملکرد خودش را به طور واضح در اختیار مردم قرار بدهد؛ این معنای شفافیت است، باید هم بکنند؛ اما اینکه ما بیائیم این و آن را بدون اینکه اثبات شده باشد، بگیریم زیر بار فشار تهمت و چیزهائی را به آنها نسبت بدهیم که ممکن است در واقع راست باشد، اما تا مادامی که ثابت نشده است، ما حق نداریم آن را بیان کنیم؛ این آن را متهم کند، آن این را متهم کند؛ از رسانهی بیگانه - رسانهی مغرض انگلیس - شاهد برایش بیاوریم، بعد هم یک نفر از آن طرف پیدا بشود و کل نظام را به اموری که شایستهی نظام اسلامی نیست و نظام اسلامی شأنش بسیار بالاتر است از این چیزهائی که بعضی به نظام اسلامی نسبت میدهند، متهم بکند، این اشکال بر آنها بیشتر هم وارد است. تهمت زدن به یک شخص گناه است، تهمت زدن به یک نظام اسلامی، به یک مجموعه، گناه بسیار بزرگتری است. ۱۳۸۸/۰۶/۲۹
البته مهم اینه که رهبری تعریفی از شفافیت ارائه میدن که البته دقیقا همان شفافیت سیاسی(و نه شفافیت اطلاعاتی) است و به نظر بنده در همه جا قابل استفاده است کمااینکه ما هم تا کنون در همه جا ازش استفاده کردیم از صفحه اول بروشور گرفته تا گزارشات و ابتدای نامهها چون یک تعریف کلی است که ربط زیادی به شرایط نداره. بنابراین در اینجا هم به نظر میشود استفاده کرد.
برای ماده 26 اصلاحی در نظر نمیگیرید؟ به نظر میرسد جای اصلاح داشته باشد.
خوب است یکبار حضوری در این مورد صحبت بشود که با چه ملاکی و در کدام موارد باید رای گیری علنی باشد و نتیجهی جلسه را در انجمن بازتاب دهیم.
2 نوشته تبدیل به یک موضوع جدید شدند: شفافیت آراء مجلس منجر به اقدامات پوپولیستی نمیشود؟