فعالیت‌های مرکز آموزش و پژوهش‌های سلامت اداری سازمان بازرسی کشور

[تعمدا خالی]

نگاره پژوهشی

مرکز آموزش و پژوهش های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور، به منظور سهولت و افزایش سرعت در انتقال یافته های پژوهشی صورت گرفته در این مرکز در حوزه های نظارت و بازرسی، سلامت اداری و مبارزه با فساد و نیز درک سریعتر و آسانتر یافته های مذکور، اقدام به استفاده از ابزار و قالب اینفوگرافیک نموده که محتوای تولید شده در این خصوص را تحت عنوان نگاره پژوهشی تدوین، طراحی و آماده‌سازی کرده و طی فروردین ماه ۱۴۰۱ تا آبان ۱۴۰۲، مجموعا ۲۳ عنوان نگاره پژوهشی را منتشر نموده و از طریق پورتال داخلی سازمان بازرسی، جهت بهره برداری مدیران، بازرسان و کارشناسان سازمان، در اختیار ایشان قرار داده است.

مرکز آموزش و پژوهش های سلامت اداری و مبارزه با فساد به منظور بهره برداری جامعه علمی و علاقمندان این حوزه، آن دسته از نگاره هایی را که قابلیت انتشار عمومی دارند، در اختیار این عزیزان قرار داده و نسخه باکیفیت پی دی اف آنها را منتشر می نماید. امید که مورد توجه، بهره برداری و استفاده قرار گیرد.

5 - Rule of Law Index 2021.pdf (1.6 مگابایت)
6 - CPI 2021.pdf (1.9 مگابایت)
7 - Worldwide Governance Indicator 2020.pdf (2.0 مگابایت)
8 - تقویت اراده فسادستیزی.pdf (1.5 مگابایت)
9- الزامات سیستم‌های نظارت کارآمد بانکی.pdf (3.5 مگابایت)
10 - Grand Corruption.pdf (2.6 مگابایت)
11 - روش‌های برآورد ارتشاء و اختلاس.pdf (2.0 مگابایت)
12 - اصول استاندارد رفتاری ضد فساد.pdf (2.3 مگابایت)
16 - شاخص‌های بین‌المللی سنجش فساد - پیمایش.pdf (328.7 کیلوبایت)
18 - شاخص‌های بین‌المللی سنجش فساد - ظرفیت دولت.pdf (1.1 مگابایت)
19 - شاخص ادراک فساد 2022.pdf (1.7 مگابایت)
20 - مولدسازی دارایی‌ها.pdf (4.7 مگابایت)
21 - تورم و نقدینگی در ایران.pdf (5.6 مگابایت)
22 - شاخص‌های حکمرانی بانک جهانی.pdf (1.3 مگابایت)
23 - روش‌های ارتقاء تولید ملی.pdf (1.8 مگابایت)
Rule of Low Index 2022.pdf (3.2 مگابایت)

بارگیری یکجای کلیه فایل‌ها:
نگاره پژوهشی.rar (33.4 مگابایت)

1 پسندیده

مجموعه مقالات اولین همایش ملی ارتقای شفافیت و نقش آن در سلامت اداری و مبارزه با فساد

image

سازمان بازرسی کل کشور ضمن باور به لزوم شفاف‌سازی به عنوان مصداقی از مصادیق وظیفه ذاتی دستگاه قضا و براساس فسادپژوهی‌ها، فسادشناسی‌ها و بررسی‌هایی که ناظر به شناسایی ریشه‌ها، علل و گلوگاه‌های فساد اداری انجام داد، دریافت که از رشاء، ارتشاء، اختلاس و تبانی گرفته تا سوءاستفاده از مقام یا موقعیت اداری، سیاسی، امکانات یا اطلاعات، دریافت‌ها و پرداخت‌های غیرقانونی از منابع عمومی و انحراف از این منابع به سمت تخصیص‌های غیرقانونی، جعل، تخریب یا اختفاء اسناد و سوابق اداری و مالی؛ جملگی فعل‌ها یا ترک فعل‌های مفسدانه‌ای هستند که در وقوع آنها، فقدان شفافیت به عنوان یکی از گلوگاه‌های اصلی و در عین حال مغفول واقع‌شده فساد اداری، نقش کلیدی و تعین‌کننده‌ای ایفا می‌کند؛ ازاین رو به دستور ریاست سازمان بازرسی کل کشور در مرداد ماه ۱۴۰۱، در نخستین گام، برگزاری اولین همایش ملی «ارتقای شفافیت» با اهداف ایجاد گفتمان فراگیر؛ بررسی موضوع؛ یافتن سازوکارهای پیاده‌سازی آن در دستگاه‌های اجرایی و در نهایت رسیدن به الگویی برای مطالبه‌گری شفافیت از دستگاه‌ها، در دستور کار مرکز آموزش و پژوهش‌های سلامت اداری و مبارزه با فساد قرار گرفت. در این راستا، واکاوی مسئله «ارتقای شفافیت» ذیل شش محور اصلی به این شرح پیگیری شد:

  1. مباحث نظری؛ مبانی شفافیت و مبارزه با فساد؛
  2. شفافیت و جایگاه آن در ارتقای سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد از منظر آموزه‌های اسلامی؛
  3. تجربه کشورهای موفق در زمینه شفاف‌سازی و فسادستیزی؛
  4. سیاست‌ها و راهبردهای اعمال شفافیت در مبارزه با فساد؛
  5. پیاده‌سازی و کاربست شفافیت با رویکرد فسادستیزی؛
  6. سازمان بازرسی کل کشور؛ مطالبه‌گری شفافیت و ارتقای سلامت نظام اداری.

هر یک از محورهای اصلی یادشده، خود شامل زیر محورهای فرعی و متعددی بود، به نحوی که جامعیت مطالب تأمین گردد و شفافیت از ابعاد و زوایای مختلف مورد بررسی قرار گیرد.
به دنبال برگزاری همایش «ارتقای شفافیت» در روز ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۱ مصادف با روز جهانی مبارزه با فساد (با حضور سران محترم قوا و شخصیت‌ها و مسئولان عالی‌رتبه کشوری و لشگری)، کمیته علمی همایش مستقر در مرکز آموزش و پژوهش‌های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان، مجموعه‌ای چهار جلدی را شامل ۷۵ مقاله‌ای که از میان ۶۱۶ مقاله واصله به دبیرخانه، بنابر تشخیص داوران همایش انتخاب شده است؛ آماده‌سازی نموده و پس از تفکیک موضوعی، به همت انتشارات سازمان بازرسی کل کشور، آماده انتشار نموده و در مجلداتی با عناوین زیر به پیشگاه پژوهشگران، دغدغه‌مندان، فسادستیزان و خوانندگان گرامی تقدیم می‌نماید. امید که مفید واقع شود.

  • جلد اول: فناوری‌های نوین و نظارت هوشمند
  • جلد دوم: موردپژوهی و تجارب موفق
  • جلد سوم: پیاده‌سازی، مطالبه‌گری و ضمانت‌های اجرایی
  • جلد چهارم: تعارض منافع، گزارشگری فساد و نظارت مردمی

همچنین به منظور سهولت در دسترسی خواننده محترم، مجموعه‌ای تک جلدی، شامل ۲۳ مقاله که از میان ۷۵ مقاله برگزیده، بالاترین امتیازات را کسب کرده‌اند، تهیه و در مجلدی با عنوان «گزیده برترین مقالات اولین همایش ملی ارتقای شفافیت» تقدیم خوانندگان محترم می‌گردد.

Hamayesh-Shafafiat-vol-1.pdf (23.0 مگابایت)
Hamayesh-Shafafiat-vol-2.pdf (21.2 مگابایت)
Hamayesh-Shafafiat-vol-3.pdf (19.5 مگابایت)
Hamayesh-Shafafiat-vol-4.pdf (17.0 مگابایت)
Hamayesh-Shafafiat-Bargozideh.pdf (18.9 مگابایت)

2 پسندیده

https://discuss.tp4.ir/t/topic/317/56

1 پسندیده

به نام خدا

یکی از قالب های رایج ارائه محتوای علمی، «Research Report»، گزارش پژوهش یا تحقیق و به تعبیر شناخته‌شده‌تر، «گزارش پژوهشی» است؛ گزارشی که محقق از تحقیقِ علمیِ نظام‌مندی که به اتمام رسانده است، تهیه می‌کند و ضمن آن علاوه بر ارائه چکیده اجرایی، به بیان گام به گام مراحل و جزئیاتِ فرایندهای طی شده می‌پردازد؛ فرضیات، پیشینه، موانع، سؤالات، رویکردها، روش ها، ابزارهای مورد استفاده را تشریح می‌کند؛ داده‌ها، یافته‌های کلیدی و تفسیر آنها، نتایج بدست آمده و پیامدهای حاصله را تبین می‌کند و پیشنهادهایی معطوف به پژوهش‌های بعدی، پیش‌روی سایر پژوهشگران قرار می‌دهد و در نهایت منابع مورد استناد و ضمائم مورد استفاده را نیز بر می‌شمارد؛ به دیگر سخن گزارش پژوهشی، روایت جزء به جزءِ ماوقع، از بَدوِ شکل‌گیری یک پژوهش تا اتمام آن و بیان چشم‌انداز پیشنهادی برای پژوهش‌های آتی است.
نگارش گزارش‌های پژوهشی، مسبوق به اغراض و چرایی‌هایی است که امکان داوری درباره وثاقتِ پژوهش و ارزیابی میزان اتقان آن، از جمله مهمترینِ این چرایی‌ها است؛ بر همین اساس لازم است گزارش پژوهشی از حیث کیفیت به گونه‌ای تهیه شود که در صورت وجود شرایط و امکانات و بشرط آنکه خواننده نیز خواهان آن باشد، بتواند بر اساس توضیحات تفصیلی مندرج در گزارش، مشابه پژوهش یاد شده را خود نیز تکرار کند.

مرکز آموزش و پژوهش‌های سلامت اداری و مبارزه با فساد سازمان بازرسی کل کشور با توجه به ماهیت گزارش‌های پژوهشی و کارکردهایی که از آنها مدنظر است، از بهمن ماه سال ۱۳۸۷ انتشار مجموعه‌ای از اینگونه گزارش‌ها را با موضوعاتی در حوزه وظایف و اختیارات این سازمان آغاز کرده و تداوم نشر آن را در برنامه‌های ثابت خود قرار داده است به گونه‌ای که تا مرداد ماه ۱۴۰۲، موفق به آماده‌سازی و انتشار ۱۴۶ عنوان گزارش پژوهشی شده است. برخی از مهمترین موضوعاتی که تاکنون در این قالب تقدیم خواننده گرامی شده به این شرح است: حُسن جریان امور، گلوگاه‌های فساد، شفافیت، تعارض منافع، توسعه، بودجه‌ریزی، اختلاس، پول‌شویی، آمبودزمان، نظارت و بازرسی، سلامت اداری، افشاگری، شاخص‌ها و سنجه‌های فساد، شکایات مردمی، حکمرانی، کنوانسیون‌های بین‌المللی، قانون‌گرایی و قانون‌گریزی، مدیریت دانش، اقتصاد مقاومتی، نظارت الکترونیکی، نظارت مردمی، ارزیابی عملکرد کارکنان، فرار مالیاتی، اراده فسادستیزی، زمین‌خواری، رسانه و …

خاطر نشان می‌سازد متن کامل آن دسته از گزارش های پژوهشی مورد اشاره که قابلیت انتشار عمومی داشته، از تارنمای سازمان بازرسی کل کشور قابل بارگیری است و نسخه چاپی آنها نیز در کتابخانه این سازمان، برای استفاده علاقمندان موجود است.

به جهت سهولت دسترسی پژوهشگران، محققین و علاقمندان این حوزه، مجموعه ۱۳۵ عنوان گزارش پژوهشی از ۱۴۶ عنوان، به صورت یکپارچه تقدیم می‌شود. به منظور دستیابی سریع به گزارش‌ها، فهرست عناوین آنها به همراه شماره مسلسل انتشار، در یک فایل pdf مجزا آمده است.

Index List.pdf (329.8 کیلوبایت)
GIO - Research Reports.rar (227.1 مگابایت)

1 پسندیده

سازمان بازرسی کل کشور، در طول سال‌های گذشته در مرکز پژوهش‌های سلامت اداری و مبارزه با فساد خود، نشریه ای علمی با نام «دانش ارزیابی» (با محوریت موضوعی نظارت و بازرسی، مبارزه با فساد و سلامت اداری) منتشر می‌کرد که از سال ۱۳۸۸ تا سال ۱۴۰۰، ۴۰ شماره از آن را منتشر نمود.
پس از آن مدتی متوقف شد تا دوره جدید آن، با نام جدید «پژوهش‌های سلامت اداری» به زودی آغاز به کار نماید.
از دوره قبلی و از مجموع ۴۰ شماره، مقالات ۳۵ شماره آن در دسترس است که به منظور سهولت در دریافت، در قالب فایل‌های زیر فشرده شده و قابل بارگیری است:

گفتنی است که این محتوا به صورت تفصیلی در آدرس salamatedari-mag.ir ثبت شده و قالب بهره‌برداری است.

1 پسندیده